Élet-Stílus

Váratlan Vasas-vereség Athénban

Meglepő vereséggel folytatta szereplését az Euroligában a Vasas férfi vízilabdacsapata, amely szerdán Athénban, a vendégeként szállt medencébe. Az Eger remek hajrával nyert, a Honvédot nagyon elverték.

A csoport „biztos utolsójának” jósolt Panioniosz kezdett jobban, 3-1-re, majd 4-2-re is vezetett már a házigazda, amikor a magyar bajnok rálelt saját játékára, s előbb kiegyenlített, majd 6-4-re fordított, a nagyszünetre pedig 7-5-ös Vasas-vezetésnél vonultak le a csapatok.

A harmadik negyedben eldőlni látszott a csata, miután az angyalföldiek négy olimpiai bajnokának egyike, Hosnyánszky Norbert is – az összecsapáson első alkalommal – betalált, ám a 8-5 is kevésnek bizonyult…

A Panioniosz sorozatban háromszor is eredményes tudott lenni, s bár a 8-8 után volt még 9-9 és 10-10 is, a döntő, s váratlan hazai sikert jelentő gólt a görögök lőtték, így a vége 11-10-es Vasas-vereség lett.

Otthon győzött az Eger

Az Eger hazai pályán három góllal legyőzte az orosz Csehov együttesét a D csoportban. Az első játéknapon vesztes csapatok találkozóján a vendégek kezdtek jobban, és 3-1-re elhúztak. Az egriek teljesítménye a második negyedre feljavult, Hegedüs Gábor duplázott, Bárány és Varga is betalált, így félidőben 4-3-ra vezetett a magyar alakulat.

A harmadik játékrészben a hazaiaknak sikerült többször is lefordulniuk ellenfelükről, így már 5-3 és 6-4 is volt az eredmény. Ezt követően azonban pontatlanná váltak Gerendás György tanítványai, s a figyelmetlenségeik miatt a Csehov fordítani tudott. A negyedik negyed elején 7-6-ra vezettek Garbuzovék, ám az Eger nagy hajrát nyitott, az utolsó percekben Binder és Feltham két-két góljával fordított, és 10-7-re győzött.

Súlyos Honvéd-vereség

Sokáig kiválóan tartotta magát a Honvéd, és már csak 13 másodperc volt hátra a nyitónegyedből, amikor az első szerb gól megszületett (1-0). 2-1 után viszont 4-1-ig meg sem álltak a hazaiak, Szivós Márton azonban “lőtávolon” belül tartotta együttesét két hatalmas góljával (4-2, 5-3).

A félidőben azonban 6-3-ra, a harmadik nyolc perc elején pedig már 7-3-ra a több világbajnokot is felsorakoztató Partizánnál volt az előny. A harmadik negyedben 8-5-re még szépített a Honvéd, aztán viszont már nem maradt esélye a meccs szorossá tételére: 9-5, 10-6 után a végére 12-7-es, magabiztos szerb győzelem született.

euroliga, csoportkör, 2. forduló

B csoport:
Panioniosz (görög) – TEVA-VasasPlaket 11-10 (4-3, 1-4, 3-1, 3-2)
A magyar góldobók: Varga Dénes 3, Varga Dénes, Hosnyánszky 2-2, Kovács, Takács, Kis G. 1-1

C csoport:
Partizan Beograd (szerb) – Domino Honvéd 12-7 (1-0, 5-3, 2-2, 4-2)
A magyar góldobók: Szivós 3, Marnitz 2, Paján, Székely 1-1

D csoport:
ZF-Eger – Sturm Csehov (orosz) 10-7 (2-3, 2-0, 2-3, 4-1)
Gól: Hegedűs, Feltham, Binder 2-2, Bárány, Kovács G., Varga, Biros 1-1, illetve Jatcev 2, Jurcsik, Stratan, Garbuzov, Finajev, Stepannyuk 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik