Élet-Stílus

Koeman marad a kapitány

Erwin Koeman szövetségi kapitány beszámolóját elfogadta az MLSZ-elnöksége, így a holland szakember folytathatja a munkáját.

A magyar labdarúgás irányítói a kapitány külön kérésére zárt ajtók mögött hallgatták meg Erwin koeman beszámolóját, amelyet egyhangúlag el is fogadtak. Igaz, az illetékesek néhány kérdésre azért választ vártak a holland szakvezerőtől, akinek az irányításával a a válogatott a negyedik helyen zárt a vb-seljetezőcsoportjában.

A Nemzeti Sport értesülései szerint kiváltképp a visszafogott támadójátékot illetően kellett felelnie Erwin Koemannak, aki ezzel együtt dolgozat tovább – a kontraktusa a 2012-es Európa-bajnokság selejtezőjének végéig szól, de siker, azaz kijutás esetén a szerződés lejártának dátuma 2012. június 30-ra módosul.

Koeman és az U20-as válogatottal világbajnoki bronzérmes Egervári Sándor meghallgatása, illetve a beszámolók elfogadása mellett a bundabotrány is szóba került a szerdai elnökségin. A grémium döntésének értelmében, 24 órán belül bejelentési kötelezettsége van annak a játékosnak, edzőnek, sportvezetőnek, akit fogadási csalásra igyekezne rávenni.

Továbbá az illetékesek örömmel látnának a Sporttörvényben olyan passzuszt, amely kimondaná, hogy – bizonyítás esetén – örökre száműzni lehetne a sportpályák környékéről mindazokat, aki belekeverednek a fogadási csalásba. S van itt még más is…

A Sport Plusz 1989. szeptemberi számában Rózner György volt sportvezető arról nyilatkozott: Kisteleki István 1987-ben 170 ezer forintért vette meg Ganz-Mávag bentmaradását az NB II-ben – csakhogy ez a felettébb kényes téma nem került napirendre az elnökségin, így az elnöknek magyarázatot sem kellett adnia arra, hogy igaz-e vagy sem az ominózus cikkben történt állítás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik