Élet-Stílus

Klubvébé: döntős a Barcelona – videó

Hátrányból fordított, és nyert magabiztosan a mexikói Atlante ellen a katalán sztárcsapat, amely a klubvilágbajnokság fináléjában az argentin Estudiantesszel csap össze szombat délután.

Az elmúlt egy évben mindent megnyert a Barcelona (spanyol bajnokság, spanyol kupa, Bajnokok Ligája, európai és spanyol Szuperkupa), most már csak a klubvilágbajnoki trófea hiányzik a gyűjteményből. A katalán sztárcsapat kiemeltként csak a legjobb négy között csatlakozott az Abu-Dzabiban zajló torna mezőnyéhez, és itt az az Atlante várta, amely a nyolc között 3-0-val búcsúztatta az Auckland Cityt.

A katalánok kezdőjéből hiányzott Messi és Henry, Xavi viszont 500. alkalommal lépett pályára a Barcelona színeiben, ezzel az örökranglista második helyén áll, egyedül Migueli (548) előzi meg a rangsorban.

A spanyol együttes azonnal beszorította ellenfelét, Busquets némi szerencsével már a harmadik percben bevehette volna az Atlante kapuját. A mexikóiak egy gyors góllal válaszolták: Rojas egy előrevágott labdát átemelt a kapujából kirontó Valdes felett, és kiszorított helyzetből, bekanalazta az üres kapuba.

Guardiola csapata egy percre nem torpant meg, és Xavi, illetve Ibrahimovic vezérletével sorozatban alakította ki a helyzeteket. Az egyenlítésre így is a félidő hajrájáig kellett várni. Xavi szöglete után Touré csúsztatta meg a labdát, Busquets pedig kapásból a hálóba vágta.

A fordulás után is irányított a Barca, és az 52. percben becserélt Messi pillanatokkal a pályára lépése után megfordította a meccset: Ibrahimovic remek passzával lépett ki a védők közül, elfektette a kapust, és az üres kapuba helyezett. Bő egy óra elteltével végleg eldőlt az összecsapás, Iniesta remek passzából Pedro állította be a 3-1-es végeredményt.

A hajrában a közönséget szórakoztatták a katalánok, akik nagyobb arányban is nyerhettek volna. A szombat délutáni fináléban az argentin Estudiantes várja Messiéket.

abu-dzabi, klubvilágbajnokság

Elődöntő:
FC Barcelona (spanyol)-Atlante (mexikói) 3-1 (1-1)
Gól: Busquets (35.), Messi (54.), Pedro (67.), illetve Rojas (4.)

Az 5. helyért:
Auckland (új-zélandi)-Mazembe (kongói) 3-2 (1-0)
Gól: Hayne (29., 72.), Van Steeden (94.), illetve Kasongo (60.), Kasusula (67.)
Kiállítva: Kidiaba (27., Mazembe)

A további program:
December 19., szombat:
Bronzmeccs:
Pohang Steelers (dél-koreai)-Atlante (mexikói) 14 ó

Döntő:
Estudiantes (argentin)-FC Barcelona (spanyol) 17 ó (DigiSport)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik