Élet-Stílus

Jövőre dől el Schumacher sorsa

Leghamarabb január elején derülhet ki, hogy ki lesz Nico Rosberg csapattársa a Forma-1-es világbajnoki címeket védő Brawn GP-ből átalakult Mercedes GP-ben.

Ez azt is jelenti, hogy egyelőre nyitott kérdés marad a hétszeres vb-győztes német Michael Schumacher esetleges visszatérése, akit az elmúlt hetekben többször hoztak hírbe az istállóval.

“A legjobbakat szeretnénk az autóinkba ültetni, s Rosberg szerződtetésével egy nagyszerű pilótát már leigazoltunk – mondta Dieter Zetsche, a Daimler-konszern elnöke szerdáén Abu-Dzabiban. – A Mercedes F1-es történetében meglehetősen sok esztendő telt el úgy, hogy egyáltalán nem volt német versenyzőnk. Nagyszerű lesz, ha a két autóból legalább egyben hazai pilóta ül majd.”

Nick Fry, a csapat ügyvezetője korábban úgy nyilatkozott, hogy egy bizonyos ideig semmit sem hozhatnak nyilvánosságra, de a Mercedes mellett a teljes Forma-1-es mezőny is azt reméli, hogy Schumacher visszatér. Fry hozzátette, hogy egy német versenyzőpáros különösen nagyszerű lenne a Mercedes számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik