Élet-Stílus

Benítez garantálja a BL-indulást

A Liverpool trénere biztos abban, hogy nem tart sokáig a csapat gyenge formája. Rafael Benítez garantálja, hogy a szezon végén a legjobb négy között lesznek a bajnokságban.

A Liverpool együttese óriási meglepetésre csak a harmadik helyen végzett a Loki-féle Bajnokok Ligája csoportban, így tavasztól a második számú európai kupasorozatban, az EL-ben folytatja. A bajnokságban is nagyon gyengén szerepelnek a „vörösök”, jelenleg csak a hetedik helyen állnak, 13 ponttal lemaradva a listavezető Chelsea mögött.

Benítez a csalódást okozó őszi meccsek ellenére bizakodó. “Sokkal többre képes a csapat annál, amit jelenleg nyújt, garantálom, hogy a szezon végén a legjobb négy között leszünk” – így a spanyol mester, akinek a csapata a hétvégén hazai pályán szenvedett 2-1-es vereséget az Arsenaltól, annak ellenére, hogy az első gólt Kuyt szerezte.

Hatodik bajnoki vereségük miatt jelenleg már öt pont a hátrányuk a BL-kvalifikációt érő negyedik helytől. Érdekes statisztikai adat, hogy a vörösök az elmúlt szezonban mindössze két alkalommal hagyták el vesztesen a pályát. A Pool a legutóbbi 15 tétmeccséből csak hármat nyert meg, hazai pályán utoljára októberben diadalmaskodtak a bajnok Manchester United ellen.

Benítez öt éve irányít az Anfield Roadon, de ilyen kritikus helyzetben még egyszer sem volt a csapat. A szakember ennek ellenére nem enged az elveiből. “Öt éven keresztül úgy érzem sikeresen végeztem el a feladatomat. Jelenleg kellemetlen helyzetben vagyunk, de úgy érzem, hogy rövidesen javulni fog a teljesítményünk. Nem fogok letérni az általam választott útról. Egy edzőnek, főleg itt Angliában erőt kell demonstrálnia, és ezzel példát mutat a játékosainak.”

“A bajnokságból még 22 forduló még hátravan, ez idő alatt nagyon sok minden történhet. A szezon elejéhez képest változtak a céljaink, most az a lényeg, hogy szerda este jól teljesítsünk a Wigan ellen, majd a hétvégén a Portsmouth vendégeként” – zárta mondandóját Benítez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik