Élet-Stílus

Vert seregként lett először bajnok a Banfield

Az aranyéremre esélyes csapatok egyaránt vereséget szenvedtek az argentin labdarúgó-bajnokság utolsó körében, ez pedig azt jelenti, hogy az 1896-ban alapított CA Banfield megszerezte első bajnoki címét.

Az Apertura 19., azaz utolsó fordulójában az éllovas Banfield 2-0-ás vereséget szenvedett az ebben a szezonban középcsapatnak számító Boca Juniors vendégeként, ennek ellenére megszerezte fennállása első bajnoki címét, miután az üldöző, a győzelmi kényszerben játszó Newell’s Old Boys szintén elbukott. Ráadásul a Banfield eredményét is lekopírozta, ugyancsak 2-0-ra kapott ki a a San Lorenzo elleni hazai mérkőzésén.

„Veszítettünk ugyan, de kétség sem férhet ahhoz, hogy mi voltunk a legjobbak, tehát megérdemeltünk a bajnoki címet” – mondta Julio Cesar Falcioni, a Banfield vezetőedzője.

Buca Juniors-Banfied 2-0


A csapat szurkolói az 1896-os alapítás óta vártak a csapat első diadalára, így nem csoda, hogy dugig megtöltötték a La Bombonera vendégszektorait, mint ahogy a fővárostól alig 20 kilométerre fekvő hazai pálya, a Estadio Florencio Solá lelátói is dugig megteltek zöld-fehér színekbe öltözött, eleinte talán bosszankodó, de a Rosarióból, a Newell’s Old Boys mérkőzéséről érkező hírek hatására mind boldogabb szurkolókkal.

„Tekintettel voltunk a Boca-szurkolókra, így a pályán nem akartunk látványosan ünnepelni, az öltözőben viszont már megkezdődött az őrület” – nyilatkozta a bajnok ifjú sztárja, James Rodriguez, akit a társai és a drukkerek Jesse Jamesnek becéznek.

Newell’s Old Boys-San Lorenzo 0-2

„Nagyon szomorú, hogy így zárult a szezon a számunkra. Nagyon reménykedtünk, de nem győzhettünk…” – mondta a nagy vesztes, a Newell’s edzője, Roberto Sensini.

A Banfield 19 mérkőzéséből csupán kettőt veszített el; a mezőnyben a legkevesebb gólt kapta, 11-et, ez hárommal kevesebb annál, mint amennyivel Santiago Silva, a csapat uruguayi csatára gólkirály lett. Argentína kirakatcsapatai a várakozások alatt szerepeltek az 2009-es Aperturában, hiszen a Boca csak a 11., míg a River Plate a 13. helyen zárt.

Apertura, 19. forduló:
Estudiantes-Colon 0-1
Argentinos Juniors-Huracan 5-1
Lanus-Independiente 0-0
Boca Juniors-Banfield 2-0
Newell’s Old Boys-San Lorenzo 0-2
Racing Club-Chacarita Juniors 0-2
Vélez Sársfield-Rosario Central 1-2
Tigre-River Plate 0-2

Az élcsoport: 1. Banfield 41pont, 2. Newell’s Old Boys 39, 3. Colon 34 (27-16), 4. Independiente 34 (30-20), 5. Vélez Sársfield 34 (29-21), 6. Argentinos Juniors 32

Ajánlott videó

Olvasói sztorik