Élet-Stílus

Ryan Giggs az év sportolója

A Manchester United veterán labdarúgója lett az év brit sportszemélyisége a BBC televíziós csatorna nézőinek szavazatai alapján.

A 36 éves Ryan Giggs az előzetesen toronymagas favoritnak tartott Forma-1-es világbajnokot, Jenson Buttont és a hétpróbában vb-aranyérmes Jessica Ennist utasította maga mögé a voksoláson.

” Teljesen ledöbbentem, egyáltalán nem számítottam erre az elismerésre. Bár ez gondolom látszódik is a beszédemen, amivel készültem” – viccelődött a középpályás, aki David Beckham 2001-es kitüntetése óta ez első focista, aki megnyerte a szavazást. Korábban Michael Owen (1998), Paul Gascoigne (1990) és a legendás Bobby Moore (1966) részesült a nagy presztízsű elismerésben.

A rutinos Giggs-nek nagy szerepe volt abban, hogy az MU idén sorozatban harmadszor is megnyerte a Premier League-et. A manchesteri sztárcsapatban 1990 óta szerepel, s klubrekordot jelentően 821-szer lépett pályára a gárdában, ő az egyetlen Premier League-játékos, aki a bajnokság megalapítása óta minden egyes szezonban betalált.

A tengerentúli kategóriában ezúttal a jamaicaiak sprintercsillaga, Usain Bolt kapta a legtöbb voksot, a legjobb 2009-es csapat pedig az angol krikettválogatott lett. A spanyolok betegsége után lábadozó, legendás golfozója, Seve Ballesteros életműdíjat kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik