Élet-Stílus

Hétfőn délig lehet szavazni a Puskás-díjra

Hétfőn 12 óráig lehet még szavazni az év legszebb góljára a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) honlapján. A győztes a Puskás Ferenc-díjat veheti át a december 21-i FIFA-gálán.

Az aranycsapat legendás játékosáról elnevezett kitüntető cím alapításáról szóló szerződést a felcsúti Puskás Akadémián írta alá Joseph Blatter és özvegy Puskás Ferencné október 20-án. A nyertesről a szurkolók döntenek.

A szövetség december 3-án tette közé azt a tízes listát, melyből kikerül a győztes. A “kínálatban” Emmanuel Adebayor (az Arsenal színeiben), Eliran Atar (Bnei Yehoda), Michael Essien (Chelsea), Grafite (Wolfsburg), Andres Iniesta (Barcelona), Luis Angel Landin (Cruz Azul), Katlego Mphela (Dél-afrikai Köztársaság), Nilmar (Internacional), Cristiano Ronaldo (Manchester United) és Fernando Torres (Liverpool) egy-egy remekbe szabott találata szerepel.

A jövő hétfői, zürichi gálára mind a tíz jelöltet meghívják, de csak a voksoláson győztes találatot hirdetik ki, a sorrendet nem. Az esztétikai élmény mellett a gól fontossága is szempont, így legalább élvonalbeli bajnoki találkozón kellett születnie, hogy jelölt lehessen.

Joseph Blatter FIFA-elnök meghívására a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia delegációja részt vesz a díjkiosztó gálán. A küldöttséget Orbán Viktor, a létesítmény alapítója vezeti, s jelen lesz az eseményen a három éve elhunyt legendás játékos özvegye is. Szintén ott lesz az eseményen Bajnai Gordon miniszterelnök, a magyar szövetséget pedig Kisteleki István elnök, Nemes Ferenc alelnök és Bordás György főtitkár képviseli.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik