Élet-Stílus

A Real Madrid legyőzte a Valenciát – videó

Az eltiltott Cristiano Ronaldo nélkül is megverte a Valenciát a Real Madrid, és tartja a lépést az éllovas Barcelonával, amely egy ajándék büntetővel nyerte a városi rangadót.

A friss aranylabdás Lionel Messi nélkül állt ki a címvédő Barcelona az Espanyol elleni városi derbire. A fiatal argentin bokasérülés miatt nem léphetett pályára, és a katalánok szenvedtek is a legnagyobb sztárjuk nélkül.

A Barca ugyan irányított a pályán, de a kapu előtt megállt Henryék tudománya, így Xavi nevetséges műesése kellett ahhoz, hogy megszerezzék mind a három pontot. A középpályás repülését simán megette a játékvezető, Ibrahimovic pedig könyörtelenül bevágta a büntetőt.

A második félidőben is szenvedett a Barca, az Espanyolnak ennek ellenére nem volt esélye az egyenlítésre. A kisebbik barcelonai csapat három veretlenül zárt városi derbit követően kapott ki a nagy testvértől, és egyre lejjebb csúszik a tabellán, már csak három pont az előnye a kieső helyen álló Santanderrel szemben. A Barca megőrizte első helyét, és mostantól készülhet a klubvilágbajnokságra.

Az egy meccsel kevesebbet játszó Real Madrid hátránya maradt öt pontos, miután a forduló rangadóján a duplázó Higuain és Garay góljaival győzött a Valencia otthonában.

primera división, 14. forduló

Valencia-Real Madrid 2-3 (0-0)
Gól: Villa (59.), Joaquín (80.), Higuaín (54., 65.), Garay (83.)

FC Barcelona-Espanyol 1-0 (0-0)
Gól: Ibrahimovic (39., 11-esből)

Real Zaragoza-Athletic Bilbao 1-2 (0-0)
Gól: Diogo (92.), illetve San José (61.), Susaeta (81.)

Vasárnap:
Getafe-Tenerife 17 ó
Osasuna-Real Mallorca 17
Racing Santander-Xerez 17
Real Valladolid-Málaga 17
Almería-Deportivo La Coruna 17 (Sport1)
Atlético Madrid-Villarreal 19 (Sport1)
Sporting Gijón-Sevilla 21

Ajánlott videó

Olvasói sztorik