Élet-Stílus

Liverpoolban nyert az Arsenal – videó

Arsavin szenzációs bombagóljával fordított az Anfield Roadon az Arsenal, és feljött a tabellán a harmadik helyre. A Pool egyre nagyobb bajban, kérdés meddig maradhat Rafa Benítez.

Tavasszal az Arsenal emlékezetes, 4-4-re végződő meccsen mentett pontot a négygólos Arsavin vezérletével a Liverpool otthonában. A Premier League 16. fordulójában az orosz játékos csak egyszer talált be, de ezúttal mind a három pontot elhozta Arsene Wenger csapata.

Pedig az első félidőben sokkal veszélyesebben futballoztak a vörösök, ahol a kezdőben szerepelt a rendszeresen kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódó Fernando Torres és Steven Gerrard is. A hazaiak az első félidő hajrájában meg is szerezték a vezetést, Almunia hathatós támogatásával: az Arsenal-kapusa röviden ütött ki egy beívelést, Kuyt pedig az üres kapuba passzolt.

A fordulást követően azonnal átvette az irányítást az Arsenal, és Johnson szerencsétlen öngóljával kiegyenlített. Percekkel később Arsavin forgatta meg tizenhatos vonalánál a védőjét, majd a pontos és erős lövése a kapufáról a tehetetlen Reina mellett a hálóba vágódott.

A bekapott gól teljesen összezavarta Gerrardékat, akiknek a lefújásig már nem is volt igazán komoly helyzetük.

Folytatódoitt a Liverpool mélyrepülése, a listavezető Chelsea-vel szemben már 13 pontosra duzzadt a hátrányuk. Rafa Benítez csapata jelenleg csak a hetedik helyen áll a tabellán.

premier league, 16. forduló

FC Liverpool-Arsenal 1-2
Gól: Kuyt (41.), illetve Johnson (50.), Arsavin (58.)

Szombaton játszották:
Birmingham City-West Ham United 1-0
Bolton Wanderers-Manchester City 3-3
Burnley-Fulham 1-1
Chelsea-Everton 3-3
Hull City-Blackburn Rovers 0-0
Sunderland-Portsmouth 1-1
Tottenham Hotspur-Wolverhampton Wanderers 0-1
Stoke City-Wigan Athletic 2-2
Manchester United-Aston Villa 0-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik