Élet-Stílus

Verrasztó Evelyn ismét a dobogón

Egy érmet szereztek a magyar úszók az isztambuli rövidpályás Eb szombati versenynapján: Verrasztó Evelyn második lett 100 méter vegyesen.

A 200 vegyesen korábban aranyérmes magyar versenyző 58.21 másodperces országos csúccsal szerezte meg a második helyet. A holland Hinkelien Schreuder 57.85-tel nyert.

Mutina Ágnesnek ugyan nem volt esélye a dobogóra kerülni, de remek teljesítményt nyújtva, 4:03.49 perc alatt teljesítve a távot negyedik helyen végzett 400 gyorson.

Férfi 200 pillangón aztán már nem volt oka örömre a magyar tábornak, a harmadik idővel fináléba került Cseh László ugyanis – aki világcsúccsal nyerte a 400 méter vegyest – csak hatodikként érkezett a célba, míg a szétúszás után döntőbe jutott, fiatal Pulai Bence kilencedik lett.

Takács Krisztián hetedikként zárt a 100 gyors döntőjében 47.31-es országos csúccsal, míg 1500 gyorson Gyurta Gergely a 11., Verrasztó Dávid pedig a 17. helyen végzett.

A szombat délutáni elődöntősök közül csak Dara Eszternek sikerült továbblépnie a fináléba: 100 pillangón 56.86-os országos csúccsal a nyolcadik lett. Ugyanebben a számban Bordás Beatrix 59.71-gyel a 20. helyen zárt. Szilágyi Ádám 51.83 mp-es egyéni csúccsal 15. lett 100 férfi háton, Szepesi Nikolett pedig 27.83 mp-cel 16. 50 háton.

Nyilatkozatok

Verrasztó Evelyn:
„Tulajdonképpen örülök, hiszen megvolt az egyéni csúcsom, viszont mégis picit csalódott vagyok, mert a 200 után mindenki győzelmet várt tőlem, még ha tudjuk is, hogy a holland lány nagyon gyors. Mindegy, az a lényeg, hogy sikerült megint érmet nyerni, Dávidnak is bejött tegnap, itt van az anyukánk, azaz minden jó. Ja, és holnap nekirontok a kétszáz gyorsnak is, lesz, ami lesz, ott is megpróbálom az érmet!”

Cseh László:
„Tegnap még elvoltam valahogy ebben az egésztestesben, de 200 pillangón egyszerűen hátráltat a dressz. 2007-ben, Debrecenben és az olimpián teljesen más volt, ott a régifajta biciklinadrágban tudtam könnyedén menni, én ugyanis akkor haladok, ha érvényesül a technikám. Ebben a ruhában ez egyszerűen nem megy, viszont a biciklinadrágot sem akarom felvenni, mert az alá meg bemegy a víz. Jobb is, hogy vége ennek az egésznek, mert tiszta seb már a kezem az öltözködéstől, ami egyébként is jobban lefáraszt, mint a komplett belemegítés…”

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik