Élet-Stílus

Cseh a legjobb idővel döntős

A tízből hét magyar versenyző jutott tovább az isztambuli rövidpályás Európa-bajnokság péntek délelőtti selejtezőjéből, és három országos csúcs is született az előfutamok során.

Cseh László a legjobb idővel (4:02.93) került be a 400 méteres vegyesúszás péntek délutáni döntőjébe. Mögötte a második legkiválóbb eredmény tulajdonosaként várhatja a folytatást Verrasztó Dávid, aki dicséretes egyéni csúcsot ért el (4:03.31). A szám harmadik magyar szereplője, az ifjabbik Gyurta, Gergely a teljes rangsorban a 16. lett úgy, hogy 4:09.34-gyel hét másodperccel volt gyorsabb élete eddigi legjobbjánál.

Cseh László feldtette a csütörtöki gyengélkedést (MTI/EPA)

Cseh László feldtette a csütörtöki gyengélkedést (MTI/EPA)

Ugyancsak kettős magyar részsiker született a nőknél 100 vegyesen és 50 pillangón: vegyesúszásban a nyitónapon 200 méteren világcsúccsal Európa-bajnok Verrasztó Evelyn ötödikként, magyar rekordjától alig egy tizeddel elmaradva (59.59), Jakabos Zsuzsanna pedig 18-ként (1:01.26) jutott tovább a délutáni elődöntőbe, s ugyanígy cselekedett Dara Eszter, aki a 13., illetve Bordás Beatrix, aki a 16. időeredmény birtokosaként lépett tovább a legjobb húsz közé. Bordás 26.31-gyel saját, novemberi, 26.45-ös országos csúcsát megdöntve teljesítette a délelőtti penzumot, ám a röviddel utána következő Dara magára „íratta át” a rekordot, miután 26.22 alatt ért célba.

Takács Krisztián is csúcsot állított fel, ő 47.59 másodperccel 100 gyorson lett 12., s csatlakozott a továbbjutók társaságához. Ebben a számban rajthoz állt Kozma Dominik is, de összesítésben csak a 32. lett (48.46). Nála is rosszabbul járt Szilágyi Ádám, akit kizártak 50 méter háton, miután a megengedettnél hosszabb ideig haladt a víz alatt.

Kapás Boglárka 800 gyorson „megúszta” a délelőtti szereplést, mivel nevezési ideje alapján befért a legjobb tízet felvonultató úgynevezett gyorsfutam mezőnyébe, ennél fogva ő a délutáni program nyitószámában ugrik medencébe isztambuli úszó-Eb-n.

Rajta és a hét továbbjutotton kívül a pénteki műsorban lesz látható még Gyurta Dániel is, aki a 200 méter mell fináléjába Európa-csúccsal, első helyen került be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik