Élet-Stílus

Senna volt minden idők legjobb pilótája

Az egykori és jelenlegi versenyzők véleménye szerint a háromszoros világbajnok brazil Ayrton Senna volt minden idők legjobb Forma-1-es pilótája.

Az Autosport magazin által lebonyolított szavazáson 217-en adták le voksukat, köztük a hétszeres győztes német Michael Schumacher is, aki végül második lett összesítésben. Az 1951 és 1957 között öt bajnoki címet begyűjtött argentin Juan Manuel Fangio zárt harmadikként.

Az 1994-es, San Marinó-i Nagydíjon halálos kimenetelű balesetet szenvedett Ayrton Senna 161 futamon indult és 41 győzelmet aratott. Az időmérő edzéseken 65-ször volt a leggyorsabb, további 22 alkalommal indult az első sorból. A versenyeken összesen 13.645 km-en, 982 körön át vezetett. 1988-ban, 1990-ben és 1991-ben lett világbajnok.

A szavazás során megkérdezetteknek egy tízes listát kellett összeállítaniuk az általuk legjobbnak tartott versenyzőkből.

közös bemutató

A Forma-1-es csapatvezetők januárban közösen szeretnék bemutatni autóikat Spanyolországban, eltérve az eddigi gyakorlattól, amely szerint minden istálló egyénileg prezentálja legújabb versenygépét.

Tervüket Nick Fry, a világbajnoki címeket védő Brawn GP-ből alakult Mercedes GP elnöke ismertette csütörtökön, egy monacói motorsport-fórumon. “Egyetértettünk a közös bemutatóban, és azt szeretnénk, ha ez egy szakszerű esemény lenne – mondta Fry. – Nagyon sok segítséget kapunk Valenciától a megvalósítás, a kommunikáció és a marketing terén. A részletekről még nem szeretnék beszélni, mert korai lenne, de azt gondolom, hogy újító az ötletünk.”

Fry hozzátette: ezzel is azt kívánják demonstrálni, hogy a rivális csapatok együtt tudnak működni, és fogyasztóbarát eseményeket szervezni.

Tony Fernandes, az újonc Lotus F1 igazgatója ugyanakkor azt mondta, a januári időpont számukra korai, mert addigra még nem lesz bemutatható állapotban az autójuk. “Valószínűleg egy matchbox-szal fogunk részt venni az eseményen” – kommentálta a döntést Fernandes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik