Élet-Stílus

Ingyenkoncertet ad Budapesten Rod Stewart

Jövőre Rod Stewart ad koncertet a T-Mobile hagyományos nyári ingyenes Kapcsolat koncertjén a fővárosi 56-osok terén, a volt Felvonulási téren.

A Grammy-díjas skót énekes eddig 250 millió lemezt adott el és ezzel minden idők egyik legkiemelkedőbb előadója.

Rod Stewart októberben új albummal jelentkezett Soulbook címmel; a korongra a hatvanas és hetvenes évek klasszikus soul slágereit gyűjtötte össze. Az énekes visszatért zenei pályájának kezdeteihez, amikor még a Jeff Beck Band és a kritikusok által is nagyra becsült Faces frontembere volt.

Az új cd-n olyan soul klasszikusok kaptak helyet, mint az If You Don,t Know Me By Now vagy a Higher and Higher. A lemezen két szupersztár duett is szerepel: Mary J. Blige-dzsal énekli a You Make Me Feel Brand New című 70-es évekbeli slágert, az Oscar- és Grammy-díjas Jennifer Hudsonnal pedig Let It Be Me című, eredetileg Jerry Butler/Betty Everett duettet adja elő.

A Soulbook készítése kapcsán Rod Stewart újra együtt dolgozott korábbi producertársaival, Steve Tyrellel és Steve Jordannel, akik olyan további művészeket hoztak a lemez készítéséhez, mint Ray Parker Jr, Waddy Watchel, Darrell Jones, Dean Parks és David Paich. Rod Stewart idén 20 állomásos észak-amerikai turnét bonyolított le.

Az eredetileg futballistának indult Rod Stewart pályafutása során öt stúdióalbuma került az amerikai Billboard albumlista első helyére.

Az ingyenes Kapcsolat koncertre tizennegyedik alkalommal kerül sor; a korábbi fellépők között volt többek között Elton John, a Pet Shop Boys, Sting, Pink, tavaly pedig a Simply Red.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik