Élet-Stílus

Made in Hungária Dubaiban

Fonyó Gergely filmje, a Made in Hungaria az első magyar film, amely meghívást kapott a Dubai Nemzetközi Filmfesztiválra. A mustra szerdán kezdődött.

A Közel-Kelet vezető filmes eseményét 2004-ben alapították az Egyesült Arab Emirátusokban, idén hatodik alkalommal rendezik meg, december 9. és 16. között. A Hungária együttes vezetője, Fenyő Miklós ifjúkori éveiről szóló mozit a fesztivál Cinema of the World (versenyen kívüli) szekciójában vetítik Dubaiban.

A dubai fesztivál rangját jelzi, hogy az idén több, mint 168 filmet vetítenek 55 országból, ezek közül 29-nek Dubaiban lesz a premierje. További 13 film a hazai bemutatóját követően első alkalommal szerepel külföldön. A fesztivál nyitófilmje az Oscar-díjra jelölt Rob Marshall (Chicago) legújabb filmje, a Nine, amely Daniel Day-Lewis, Nicole Kidman, Penelope Cruz, Marion Cotillard, Judi Dench, Kate Hudson és Sophia Loren főszereplésével készült – ők személyesen is részt vesznek a bemutatón. A zárófilm a Titanic rendezője, James Cameron új filmje, az Avatar lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik