Élet-Stílus

Talmácsi Gábor az FTR-hez tart

Eldőlni látszik Talmácsi Gábor jövője, a magyar világbajnok csapata egy brit konstruktőrrel tárgyal.

Célegyenesbe érkeztek a tárgyalások: a Nemzeti Sport információi szerint Talmácsi Gábor egy brit konstruktőr, az FTR motorjával versenyez az újonnan életre hívott négyütemű, hatszáz köbcentis géposztályban, a Moto2-ben, amely a negyedliteres kategóriát váltja fel a gyorsaságimotoros-világbajnokságon.

FTR, vagyis Fabrication Techniques Racing. A brit konstruktőr már évek óta dolgozik beszállítóként különböző gyári istállóknál (mint például Suzuki, Yamaha, Ducati, KTM) a vb-sorozatban.

Nagyon valószínű, hogy mostantól Talmácsi Gábor, pontosabban az ő alakulata az FTR kuncsaftja lesz, az Aprilia kiszállása után ugyanis a britekkel tárgyalnak. Luca Boscoscuro csapatfőnök szerdán Valenciában találkozik az illetékesekkel, hogy a lehető legjobb feltételeket harcolja ki versenyzőinek.

„Az e hétre tervezett valenciai teszt most már biztosan kimarad, de nem baj, majd pótoljuk. Addig is krosszozok, erősítek, tartom a formámat. Az új vázzal kapcsolatban egyelőre nem tudok túl sokat mondani, hacsak azt nem, hogy folynak a tárgyalások, és igyekszünk olyat választani, amelyik a legjobban hasonlít az Apriliához, mert a mérnökeink eddig azzal dolgoztak, az áll hozzájuk a legközelebb” – vélekedett Talmácsi.

„Bár lényeges a motormárka, a mérnökök talán most még fontosabbak – éppen ez a Moto2-es kategória varázsa, hiszen nagyon nagy szerepe lesz annak, hogy év közben mennyit tud fejleszteni, fejlődni az adott csapat. Izgalmas kategóriának ígérkezik” – zárta gondolatmenetét a világbajnok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik