Élet-Stílus

Juventus-Bayern a továbbjutásért

A Juventus-Bayern München rangadó emelkedik ki a BL-csoportkör utolsó fordulójának keddi programjából. A két gárda közül csak az egyik kerülhet a nyolcaddöntőbe. A Real Madrid és a Milan sem mehet még biztosra.

A Juve-Bayern-találkozót az olasz gárda várja kedvezőbb helyzetből, mert egyrészt otthon lép pályára, másrészt számára a döntetlen is a 16 közé jutást jelenti. A torinóiak ráadásul a hétvégi fordulóban 2-1-re legyőzték a nagy rivális és listavezető Internazionalét, igaz, pénteken a bajorok is nyertek a Borussia Mönchengladbach ellen, s ezzel felzárkóztak a harmadik helyre a tabellán. A csoportból már korábban továbbjutott a Girondins Bordeaux.

A Juventus trénere, Ciro Ferrara a hétvégi derbigyőzelmet követően figyelmeztette a játékosait, hogy a kedd esti találkozó sokkal fontosabb. Az olasz szakembernek nem kell aggódnia az állásáért, Louis van Gaal viszont bajba kerülhet, amennyiben a csapata nem harcolja ki a továbbjutást.

Buknak a nagyok?

De nemcsak ez a két patinás együttes szenved: a C jelű négyesben a Real Madrid és az AC Milan sem biztosította be a nyolcaddöntős szereplését. Ugyanakkor mind a két csapat kedvező helyzetből várhatja az utolsó fordulót, hiszen jelenleg a továbbjutást érő helyen állnak.

A Real Madridnak a kisebb ágyéksérüléssel bajlódó Kaká nélkül elég döntetlent elérnie Marseille-ben. A madridiak trénere, Manuel Pellegrini a brazil irányító mellett nem számíthat a hosszú ideje sérült van Nistelrooyra, Gutira és Metzelderre. Ott lesz viszont minden bizonnyal a pályán a sérüléséből nemrég felépült Cristiano Ronaldo, aki az Almeria elleni hétvégi bajnokin tizenegyest hibázott, gólt lőtt, majd brutálisan felrúgta ellenfelét.

Az egykoron a madridiaknál futballozó Fernando Morientes tisztában van azzal, hogy csapata kedvezőtlen előjelekkel várja a meccset. A Marseille számára csak a 3-0-ás, vagy az annál nagyobb siker érne továbbjutást, mert idegenben éppen 3-0-ra kaptak ki, így azonos pontszám esetén a Real a kedvezményezett. Ennél kisebb diadal esetén a Milan botlása is kell a kikötővárosiak boldogságához.

“Azt hiszem mindenki egyetért azzal, hogy nehéz dolgunk lesz. Ellenfelünk mentális és fizikai hozzáállásától is függ, hogy milyen eredményt érünk el. Képesek vagyunk három gólt lőni, de a Madrid az utóbbi meccsein rendre betalál” – nyilatkozta az AS-nek a 33 éves csatár. A Milan döntetlen vagy vereség esetén csak akkor jut tovább, ha a Marseille nem nyer.

A B csoportban a Manchester United már továbblépett, a második helyért pedig a VfL Wolfsburg és a CSZKA Moszkva küzd. A német és az orosz csapat azonos pontszámmal áll, az egymás elleni összecsapások eredménye pedig a Wolfsburgnak kedvez, így a moszkvaiak akkor “élik túl” a csoportkört, ha több pontot szereznek a Besiktas vendégeként, mint a Wolfsburg hazai pályán a Manchester United ellen.

Védő nélkül a MU

A német bajnok dolgát megkönnyítheti, hogy Sir Alex Ferguson kifogyott a védőkből. Vidics, Ferdinand, Brown, Neville, Rafael és Fabio da Silva, Evans illetve O’Shea is sérült, így feltehetően a két középpályás, Fletcher és Carrick fog játszani a MU-védelem tengelyében. A németeknek nincsenek ilyen súlyos gondjaik, annak ellenére, hogy Obefami Martinst néhány napja megműtötték. A tavalyi Bundesliga-szezon gólkirálya, Grafite ugyanis visszatérhet kétmeccses eltiltása után, amit még a harmadik játéknapon, a Besiktas elleni meccsen szedett össze.

A D jelű kvartettben a Chelsea és a Porto már továbbjutott, így már csak a harmadik, Európa Ligába kerülést jelentő helyért zajlik a csata az Atlético Madrid és az APOEL Nicosia között. A ciprusiak akkor előzhetik meg a spanyolokat, ha nyernek a Chelsea otthonában, míg az Atlético hazai pályán kikap a Portótól.

bajnokok ligája, csoportkör, 6. forduló

A csoport:
Juventus (olasz)-Bayern München (német) 20:45 ó (TV2)
Maccabi Haifa (izraeli)-Girondins Bordeaux (francia) 20:45

A csoport állása:
1. Girondins Bordeaux 13 pont (továbbjutott)
2. Juventus 8
3. Bayern München 7
4. Maccabi Haifa 0

B csoport:
VfL Wolfsburg (német)-Manchester United (angol) 20:45 (DigiSport)
Besiktas (török)-CSZKA Moszkva (orosz) 20:45

Az állás:
1. Manchester United 10 pont (továbbjutott)
2. VfL Wolfsburg 7
3. CSZKA Moszkva 7
4. Besiktas 4

C csoport:
FC Zürich (svácji)-AC Milan (olasz) 20:45
Olympique Marseille (francia)-Real Madrid (spanyol) 20:45

Az állás:
1. Real Madrid 10 pont
2. AC Milan 8
3. Olympique Marseille 7
4. FC Zürich 3

D csoport:
Chelsea (angol)-APOEL Nicosia (ciprusi) 20:45
Atlético Madrid (spanyol)-FC Porto (portugál) 20:45

Az állás:
1. Chelsea 13 pont (továbbjutott)
2. FC Porto 9 (továbbjutott)
3. Atlético Madrid 3
4. APOEL Nicosia 2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik