Élet-Stílus

Eláll az eső, de jön a szél

Szerdán hajnalban sokfelé, napközben viszont egyre kevesebb helyen kell esőre, záporra számítani. Az északi szél viharossá fokozódhat.

Túlnyomóan borult lesz az ég, északkeleten, keleten azonban szerdán napközben már felszakadozhat a felhőzet. A Dunántúlon késő délutántól az északira forduló szél többfelé megerősödik, néhol viharossá is fokozódik – olvashatjuk az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1, 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 4, 8 fok között alakul.

Észak-Európában már havazik

Nyugat- és Észak-Európa nagy részét többközéppontú ciklonrendszer alakítja, a ciklonokhoz tartozó frontok mentén kontinensünk nyugati és északi felén erősen felhős vagy borult az ég, többfelé esik az eső, északon néhol havazik.

A Kelet-európai-síkság, a Balkán-félsziget, illetve a Földközi-tenger medencéjének időjárását magasnyomás alakítja, de hosszabb időszakokra csak a legdélebbre eső területeken süt ki a nap. Míg a legmagasabb nappali hőmérséklet Európa nyugati, középső és déli tájain általában 10, a mediterrán térségben helyenként 15 fok körül alakul, addig az Urál előterében csak -20 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Szerda estig a Kárpát-medence fölött előbb meleg-, majd hidegfront vonul át, borult, csapadékos időre számíthatunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik