Élet-Stílus

Doppingeset a Bajnokok Ligájában

A CSZKA Moszkva két orosz válogatott futballistájának felfüggesztette a játékjogát az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA), mivel a Manchester United elleni csoportmeccs után pozitív doppingtesztet produkáltak.

A csapatorvos figyelmetlensége miatt nem léphet pályára a kedd esti, továbbjutásról döntő Besiktas elleni összecsapáson a moszkvai együttes két játékosa. Szergej Ignasevics és Alekszej Berezuckij a november 3-ai Manchester United elleni (3-3) csoportmeccset követően produkált pozitív doppingtesztet.

A klub közleménye szerint a csapatorvos nem tájékoztatta az illetékeseket arról, hogy a két futballista Sudafex nevű gyógyszert kapott torokgyulladására. A készítmény ugyan nincs a tiltó listán, ám szedését kötelező jelleggel be kell jelenteni.

A CSZKA jelenleg csak a rosszabb gólkülönbsége miatt szorul a B csoportban a harmadik helyre, a már biztos továbbjutó MU és a Wolfsburg mögé. A német és az orosz csapat azonos pontszámmal áll, az egymás elleni összecsapások eredménye pedig a Wolfsburgnak kedvez, így a moszkvaiak akkor “élik túl” a csoportkört, ha több pontot szereznek a Besiktas vendégeként, mint a Wolfsburg hazai pályán a Manchester United ellen.

“Sokkolta a klubvezetést és a játékosokat a hír” – olvasható az orosz klub honlapján, a vezetőség ugyanakkor hangsúlyozza, hogy nincsen rejtegetnivalójuk. “Bízunk abban, hogy az UEFA fegyelmi bizottsága igazságos döntést hoz, és nem szenved csorbát a klub hírneve a sajnálatos adminisztrációs hiba miatt.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik