Élet-Stílus

FN-mustra: most verhető a Lyon

A Loki szerdai ellenfele, a Lyon nincs éppen csúcsformában, a hétvégén úgy kapott ki 4-3-ra Lille-től, hogy Lisandro López révén már 3-1-re vezetett.

DEBRECEN

Az utolsó BL-fellépésre készülő Debrecen a szezon végére összekapta magát, a befejező négy bajnoki mérkőzését megnyerte, kétszer gól sem kapott (a múlt héten 2-0-ra verte az MTK-t), ezzel a tabella második helyén és nyugodtan telelhet, miután két pontra megközelítette a listavezető Videotont. A kék-fehérek legyőzéséhez egy-egy góllal hozzájáruló Szakály Dénes és Adamo Coulibaly zsinórban második mérkőzésén iratkozott fel az eredményjelzőre, ők ketten feltétlenül jó formában várják a Lyon elleni találkozót.

AKTUÁLIS FORMA

Utolsó öt mérkőzés:
MTK 2-0 (otthon), bajnokság
ZTE 5-3 (o), bajnokság
Liverpool 0-1 (o), Bajnokok Ligája
Honvéd 2-1 (idegenben), bajnokság
Kecskemét 1-0 (o), bajnokság

A Bajnokok Ligájában:
4. Debrecen 0 pont, 0 gy., 0 d. 5 v. (5-15)

A bajnokságban:
3. Debrecen 31 pont, 10 gy., 1 d., 4 v. (29-20)

LYON

Van egy jó és egy rossz hírünk az Olympiqe Lyonnal kapcsolatban. Kezdjük a jóval. Minden rosszmájúság nélkül a Loki vendégjátéka előtt feltétlenül biztató, hogy a francia csapat nincsen valami egetverően nagy formában, hat mérkőzés óta nyeretlen – két vereség és négy döntetlen a közelmúlt mérlege. A főpróbán úgy kapott ki 4-3-ra a középcsapatnak számító Lille vendégeként, hogy 22 perc után 2-0-ra, majd 3-1-re is vezetett. És akkor a rossz hír: a Lyon argentin csatárklasszisa, Lisandro López viszont bombaformában van, a hétvégén ő szerezte csapata mind a három gólját, az utolsó négy Ligue 1-es fellépésén hatszor (!), összességében pedig nyolcszor volt eredményes.

AKTUÁLIS FORMA

Utolsó öt mérkőzés:
Lille 3-4 (i), bajnokság
Rennes 1-1 (o), bajnokság
Fiorentina 0-1 (i), Bajnokok Ligája
Grenoble 1-1 (i), bajnokság
Marseille 5-5 (o), bajnokság

A Bajnokok Ligájában:
2. Lyon 10 pont, 3 gy., 1 d., 1 v. (8-3)

A bajnokságban:
4. Lyon 26 pont, 7 gy., 5 d., 3 v. (27-22)

LIVERPOOL

A Debrecen és az Everton legyőzését követően a Liverpool ismét behúzta a kéziféket: csupán gól nélküli döntetlent játszott a jó csapatnak is csak némi elfogultsággal nevezhető Blackburn otthonában, így az ötödikről a hetedik helyre esett vissza a tabellán. A ‘Pool ráadásul az első félidőben csapnivaló teljesítményt nyújtott szombaton, egyszer sem találta el a kaput. A szünet után már valamivel jobban csipkedte magát, de csak egy kapufáig jutott, ugyanakkor az ellenfél is elügyetlenkedte a lehetőségeit.

AKTUÁLIS FORMA

Utolsó öt mérkőzés:
Blackburn 0-0 (i), bajnokság
Everton 2-0 (i), bajnokság
Debrecen 1-0 (i), Bajnokok Ligája
Manchester City 2-2 (o), bajnokság
Birmingham 2-2 (o), bajnokság

A Bajnokok Ligájában:
3. Liverpool 7 pont, 2 gy., 1 d., 2 v. (4-5)

A bajnokságban:
7. Liverpool 24 pont, 7 gy., 3 d., 5 v. (31-20)

FIORENTINA

Egyszer fent, egyszer lent. A Fiorentina esetében ez a mondás igencsak aktuális, a Bajnokok Ligája-csoportban jelenleg listavezető olasz csapat ugyanis egymásutánban nyer, veszít, nyer, veszít. Most éppen a napos oldalon vannak Firenze büszkeségei, miután – a Serie A-ban hetedszer eredményes – Alberto Gilardino és Juan Vargas góljaival két vállra fektették a vendég Atalantát, és ezzel az egy győzelemmel nem kevesebb mint öt helyet léptek előre a tabellán, a Fiorentina az ötödik helyen áll.

AKTUÁLIS FORMA

Utolsó öt mérkőzés:
Atalanta 2-0 (o), bajnokság
Inter 0-1 (i), bajnokság
Lyon 1-0 (o), Bajnokok Ligája
Parma 2-3 (o), bajnokság
Udinese 1-0 (i), bajnokság

A Bajnokok Ligájában:
1. Fiorentina 12 pont, 4 gy., 0 d., 1 v. (12-6)

A bajnokságban:
5. Fiorentina 24 pont, 7 gy., 3 d., 5 v. (17-13)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik