Élet-Stílus

Egy csere döntött a római derbin – videó

Az AS Roma a megsérült Philippe Mexest váltó Marco Cassetti góljával győzte le a Laziót a római derbin, a Serie 15. fordulójának zárómérkőzésen.

A korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is rendkívül ideges, feszült légkörben zajlott a római derbi. Olyannyira, hogy Nicola Rizzoli játékvezető az első félidőben kénytelen volt felfüggeszteni a játékot, miután a szurkolók a lelátón heves petárdázásba kezdtek.

Az első 45 perc csupán emiatt volt „nagy durranás”, a pályán zajló játék kevéssé volt izgalmas és látványos, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. A szünet után már viszont akadt egy-egy nagy helyzet mind a két oldalon – majd egy gól is esett.

Előbb a Lazio veszélyeztetett: Mauro Zarate lövése nyomán a kapufa, a kipattanóra lecsapó Stefano Mauri próbálkozásánál pedig Julio Sergio mentett. Az AS Roma részéről Simone Perrotta mozgatta meg Fernando Muslerát, aki nagyot vetődve hárított.

A 79. percben viszont már tehetetlen volt az uruguayi kapus: Mirko Vucinic jobboldali beadása után Marco Cassetti a 11-es pont magasságából kapásból lőtt a jobb alsó sarokba, és ezzel el is döntötte a három pont sorsát. A 32 esztendős védő – aki a megsérült Philippe Mexes helyére állt be a 44. percben – az első gólját szerezte a római városi rangadók történetében, és a mostani szezonban is ez volt az első találata.

A különbség egyébként akár nagyobb is lehetett volna, Muslera azonban bravúrral hatástalanította John Arne Riise bombáját. A pályaválasztó AS Roma tíz emberrel fejezte be a mérkőzést, jóllehet, David Pizarro 88. percben történt kiállításának nem volt jelentősége, miután a hátralévő rövid időben az eredmény már nem változott.

A sikerüknek köszönhetően a „farkasok” a hatodik helyre kapaszkodtak fel a tabellán, a városi rivális viszont visszaesett: a 15. forduló után csak a 16. helyen áll a Lazio.

Serie A, 15. forduló:
AS Roma-SS Lazio 1-0 (0-0)
Gól: Cassetti (79.)
Kiállítva: Pizarro (88.)
AS Roma: Julio Sergio – Burdisso, Juan, Mexes (Cassetti, 44.), Riise – De Rossi, Pizarro – Perrotta, Menez (Brighi, 46.), Vucinic (Taddei, 90.) – Totti
Lazio: Muslera – Lichtsteiner, Diakité, Stendardo, Radu, Kolarov – Brocchi, Baronio (Dabo, 89.), Mauri (Rocchi, 82.) – Matuzalem (Foggia, 46.) – Zarate

Korábbi eredmények:
Bologna-Udinese 2-1
Fiorentina-Atalanta 2-0
Genoa-Parma 2-2
Livorno-Chievo 0-2
Napoli-Bari 3-2
Palermo-Cagliari 2-1
Siena-Catania 3-2
Juventus-Inter 2-1
AC Milan-Sampdoria 3-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik