Élet-Stílus

Adriano brazil bajnok lett

Megnyerte a brazil bajnokságot a Flamengo Rio de Janiero, miután az utolsó fordulóban 2-1-re legyőzte Gremiót. Az aranyérem megnyerésében nagy szerep jutott a holtversenyben gólkirály Adrianónak.

Tizenhét év szünet után nyert brazil bajnoki címet a Flamengo. A Rio de Janeiró-i csapat vasárnap a zsúfolásig megtelt Maracana-stadionban 2-1-re verte a Gremiót, és története hatodik bajnoki aranyát ünnepelhette. Két ponttal lemaradva az Internacional Porto Alegre és a címvédő FC Sao Paulo végzett a dobogós helyeken.

A félidőben még 1-1-es döntetlenre állt a találkozó, a 69. percben aztán Ronaldo Angelim eldöntötte a bajnoki versenyfutást. A lefújás után a lelátón és a pályán hatalmas ünneplés kezdődött, Rio utcáit pedig ellepték a szurkolók. Jelentések szerint több százezren ünnepelték a hajnali órákig Adrianónék sikerét.

Az olasz Internazionalétól érkezett csatár számára bejött a váltás, rögtön az első évben bajnoki aranyérmet akasztottak a nyakába. A 27 éves támadó tavasszal hosszú hetekre eltűnt a nyilvánosság elől, és a szünet a jelek szerint jót tett neki, hiszen 19 góljával holtversenyben az Atletico Mineiróban futballozó Diego Tardellivel ő lett a liga legeredményesebb játékosa.

Adriano nemcsak a futballsikerek kapcsán nyilatkozott, hanem pályafutásának sötétebb oldalairól is nyíltan beszélt az ünneplés után – párhuzamot vonva saját maga, és a nemrégiben elhunyt Robert Enke között.

“A depresszió igenis létezik a világ sportjában, ezt a problémát nem szabad lebecsülnünk. 2004-ben én is komoly problémákkal küzdöttem. Meghalt az édesapám, és megpróbáltam elmenekülni a nehézségek elől. Inkább inni kezdtem, majd álmatlanságtól is szenvedtem” – fogalmazott a center, aki élete legjobb döntésének nevezte, hogy visszatért egykori kedvenc csapatához, a Flamengóhoz, ahol szinte újjászületett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik