Élet-Stílus

Pontokat hullajtott a Bundesliga-éllovas – videó

A veretlenül listavezető Leverkusen és a címvédő Wolfsburg is döntetlent játszott a Bundesliga 15. fordulójában.

A listavezető Bayern Leverkusen nem a bírt, gól nélküli döntetlent ért el az öngyilkosságot elkövető kapusát gyászoló Hannoverrel szemben, amely Robert Enke halála óta először szerzett pontot a Bundesligában. A rúgott gólok tekintetében – a Werder Bremen mögött – második „gyógyszertári” alakulat a szezonban harmadszor maradt találat nélkül, ezt megelőzően az október 17-én lejátszott Hamburg elleni rangadó után szerepelt nulla a neve mellett – ennek ellenére maradt a tabella élén.

Az imént emlegetett HSV lekopírozta a Leverkusent, legalábbis ami a Hoffenheim elleni mérkőzésének végeredményét illeti: a Nordbank-Arénában sem esett gól.

Bundesliga, 15. forduló: Dortmund-Nürnberg 4-0

Ellenben Dortmundban négyszer is akadt dolga az eredményjelző kezelőjének, méghozzá a sérült Hajnal Tamást nélkülöző hazaiak jóvoltából, akik nagy zakót „szabtak” kiseső helyen álló Nürnbergre. A Dortmund immár nyolc meccse veretlen a bajnokságban.

A Stuttgart ugyanennyi találkozót számol győzelem nélkül, miután hiába szerezte meg a vezetést, s hiába került emberelőnybe, a kiesési rangadón képtelen volt legyőzni a vendég Bochumot, amely a 89. percben Christian Fuchs szabadrúgásgóljával egyenlített.

A Freiburg kétszer is megszerezte a vezetést a címvédő otthonában, de a Wolfsburg mind a kétszer egyenlített – a 1860 Münchentől nyáron igazolt, negyedik élvonalbeli bajnokiján először eredményes Fabian Johnson jóvoltából tartott otthon egy pontot.

Bundesliga, 15. forduló: Stuttgart-Bochum 1-1

A szombati játéknap zárómeccsén az Eintracht Frankfurt 2-0-ra legyőzte a Lőw Zsoltot végig a soraiban tudó Mainz együttesét, amely a 9. helyre csúszott vissza a tabellán.

Bundesliga, 15. forduló:


Hannover 96-Bayer Leverkusen 0-0




VfL Wolfsburg-SC Freiburg 2-2 (1-1)


Gól: Bastians (27.), Johnson (82.), ill. Idrissou (19.), Banovic (51., 11-esből)

Borussia Dortmund-1. FC Nürnberg 4-0 (3-0)


Gól: Grosskreutz (8.), Barrios (13.), Zidan (36.), Hummels (61.)

Hamburger SV-1899 Hoffenheim 0-0




VfB Stuttgart-VfL Bochum 1-1 (0-0)


Gól: Tasci (63.), illetve Fuchs (89.)
Kiállítva: Klimowicz (81., Bochum)

Eintracht Frankfurt-FSV Mainz 2-0 (1-0)


Gól: Franz (29.), Meier (90.)



Pénteken játszották:

Bayern München-Borussia Mönchengladbach 2-1

Vasárnap:

1. FC Köln-Werder Bremen, 15:30
FC Schalke 04-Hertha BSC, 17:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik