Élet-Stílus

Kajak-kenu: az 5000 méter is vb-szám lesz

Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) igazgatótanácsa windsori ülésén megerősítette a már nyáron ismertetett olimpiai programot, valamint határozott a világbajnoki műsor átalakításáról is.

A jövő évi, Poznaban sorra kerülő kajak-kenu-világbajnokságon megjelennek az 5000 méteres számok, mindhárom szakágban egyesben küzdenek majd ezen a távon a résztvevők. A 200-as négyes számok – női és férfi K-4, valamint C-4 – ugyanakkor kikerülnek a vb-programból, női kenuban – egyesben – viszont lesz sprintverseny.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottsága már augusztusban határozott arról, hogy a 2012-es londoni játékokon megváltozik a kajak-kenu programja, most erre bólintott rá az ICF igazgatótanácsa. Továbbra is 12 szám lesz, de a nők az eddigi három helyett már négy aranyért lapátolhatnak, míg a kenusoknál egy számmal kevesebb lesz.

A határozat szerint 1000 méteren a férfi K-1-es, K-2-es, K-4-es, valamint C-1-es és C-2-es versenyeket rendeznek, míg amellett, hogy marad a nők 500-as K-1, K-2 és K-4-es száma, eltűnnek a férfi 500 méteres versenyek és helyettük 200 méteren szállnak majd vízre a résztvevők. A sprintszámok: férfi K-1, K-2 és C-1, illetve női K-1.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik