Élet-Stílus

Balzsay ismét kikapott

Balzsay Károly, a Boksz Világszervezet (WBO) korábbi nagyközépsúlyú világbajnoka pontozással vereséget szenvedett Eduard Gutknechtől.

A magyar öklöző először lépett ringbe azután, hogy augusztus 22-én, Budapesten elveszítette övét az orosz-német Robert Stieglitz-cel szemben. Balzsay klubtársával, a még veretlen Eduard Gutknechttel csatázott a péntek esti, söldeni bokszgálán.

A tét hivatalosan a WBO (Boksz Világszervezet) interkontinetális bajnoki öve volt, nem hivatalosan pedig az, hogy a jövőben melyik bokszolót menedzseli majd komolyabban az Universum Box Promotion. A mérkőzés elején nem volt gond, mert bár Balzsay Károly sem brillírozott, ezzel együtt gyorsabbnak, dinamikusabbnak és jobbnak tűnt, többet is talált, mint a normál alapállású ellenfele, aki többször is faltörő kos módjára fejjel ment előre.

Az ötödik-hatodik menettől viszont szorossá vált a találkozó, a kazah születésű német – aki amatőrként kétszer is kikapott Balzsaytól – próbálkozott valamivel többet, de kevés tiszta találata volt, éppen ezért meglepő, hogy megosztott pontozással (115-113, 113-116, 116-112) megtarthatta címét, egyúttal 18-0-ra alakította a mérlegét.

Balzsay – aki 21 győzelem után zsinórban második meccsét veszítette el – a találkozót közvetítő RTL Klubnak elmondta, úgy érzi, ő volt a jobb, és némi pihenés után visszatér Hamburgba, hogy pályafutása további alakulásáról egyeztessen az Universum vezetőivel.

Bedák Zsolt a budapesti gála után már másodszor lépett ringbe barátja, Balzsay vereségét követően. Ugyanakkor ahogy korábban, ez most sem zökkentette ki: több menetet is megnyert, mire elérkeztünk a hetedik felvonásig, és ekkor kiütötte a fülöp-szigeteki Ramie Laputot. Bedák balhoroggal küldte padlóra ellenfelét, akit a bíró kiszámolt, így a kispehelysúlyú klasszisunk a WBO kontinensbajnoki címe után begyűjtötte a szervezet interkontinentális övét is.
A mérlege immár: 15-0.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik