Élet-Stílus

Räikkönen ralira vált

A 2007-ben Forma-1-es világbajnok finn Kimi Räikkönen a rali vb-sorozatban érdekelt Citroen csapatához igazolt egy évre - jelentette be pénteken az istálló.

A 30 esztendős pilóta a francia márka második számú gyári alakulatához, a Junior Teamhez szerződött, és a szezon 13 versenyéből tizenkettőn áll majd rajthoz.

„Ez egy új, izgalmas kihívás. Egyelőre egy évre szerződtünk, meglátjuk, mit hoz a jövő” – fogalmazott a szerződéskötés kapcsán Kimi Räikkönen, aki a Ferrari színeiben legutóbb a hatodik lett a Forma-1-ben. A finn versenyző a jövő szezonra nem talált magának F1-es csapatot, ugyan tárgyalt a McLarennel, ám nem sikerült megállapodnia a wokingiakkal.

A „jégember” 2001-ben, a Saubernél mutatkozott be a száguldó cirkuszban, később McLaren, majd a Ferrari pilótája volt. 156 futamon szerepelt, ebből 18-at megnyert, dobogóra 62-szer állhatott.

A legszebb szezonja a 2007-es volt, amikor nevető harmadikként, a pontversenyben Lewis Hamiltont és Fernandót Alonsót megelőzve megnyerte a világbajokságot. A finnek nem lesz teljesen új rali világa, hiszen korábban már „belekóstolt” ebbe a szakágba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik