Élet-Stílus

Nulla forintból nem lesz Eb-közvetítés

Schulek Csaba szerint a Magyar Úszó Szövetségnek nem az MTV-nél kellene reklamálnia az idei rövidpályás úszó Eb és a 2010-es budapesti Európa-bajnokság közvetítésének lemondása miatt. A Telesport főszerkesztője jelezte, jelenleg nulla forint áll rendelkezésre a közvetítésre.

Schulek az MTI-nek csütörtökön elmondta, hogy az Európai Úszóliga (LEN) és az európai közszolgálati televíziókat tömörítő szervezet (EBU) a 2009 és 2012 közötti időszakra kötött szerződést rangos úszóversenyek közvetítéséről. Ennek költségét az EBU elosztotta tagjai között, az MTV november végén kapta meg a szerződést, amely szerint idén kell kifizetnie az első részletet, de ez még nem történt meg.

“A jogdíjjal valóban rendelkezünk, de nem ez a kérdés, hanem a gyártási költség, a műholddíj. A programigazgatóság minden csapot elzárt, nulla forintból pedig nem lehet megcsinálni a közvetítést. A jövő heti isztambuli rövidpályás úszó Eb nagyjából 2,5 millió forintba kerülne, de jelen pillanatban ennyi sincs” – mondta Schulek.

Hozzátette, az úszószövetségnek nem az MTV-t kellene támadnia, amelynek a parlament 9,5 milliárd forinttal csökkentette költségvetését, így szándéka ellenére és gazdasági helyzete miatt kényszerül arra, hogy lemondjon a két esemény közvetítéséről.

A Telesport főszerkesztője a jövő évi labdarúgó-világbajnokságról azt mondta, a kuratóriumnak kell eldöntenie, hogy az MTV értékesíti-e a közvetítési jogot. A kérdés 1-2 héten belül dőlhet el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik