Élet-Stílus

A németeket is megverték a kézisek

Két nappal a világbajnoki rajt előtt a magyar női kézilabda-válogatott kiváló védekezésének köszönhetően 24-19-re nyert a német csapat ellen felkészülési mérkőzésen.

A magyarok kedden 30-24-re nyertek a vendéglátó kínaiak ellen, most pedig még ennél is sokkal jobban játszottak – derült ki Szántó András csapatvezető tájékoztatójából.

Az első félidőben Herr Orsolya remekül védett, 11 lövést megfogott és csak hat gólt kapott. A folytatásban Triffa Ágnes állt a kapuban, és ő is jól teljesített. A németek ellen góllövésben főleg Bulath Anita jeleskedett.

A hőemelkedéssel küszködő Bódi Bernadett és Pastrovics Melinda, valamint a kisebb sérüléssel bajlódó Kovacsics Anikó ezúttal kimaradt, míg Zácsik Szandra és Juhász Gabriella felgyógyult, ők pályára léptek a németek ellen.

A vb csoportkörében, Szucsouban szombaton Tunézia, vasárnap Chile, hétfőn Románia, szerdán Norvégia, csütörtökön pedig Japán lesz az ellenfél. A hatosból az első három jut a középdöntőbe. A többiek a 13-24. helyért folytatják szereplésüket. A szövetségi elvárás a 12 közé jutás.

felkészülési meccs

Magyarország-Németország 24-19 (11-6)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik