Élet-Stílus

Milliókat bukhat Tiger Woods

Noha támogatói nem hátráltak ki mögüle, Tiger Woods, a világ legjobb golfozója sokat veszíthet botránya miatt - állítják szakértők

A földkerekség legjobban kereső sportembere múlt pénteken rejtélyes körülmények között szenvedett szerencsés kimenetelű balesetet autójával, melyet minden bizonnyal egy igen heves családi vita előzött meg. Az eset körülményeit, s a vita okát ugyan pontosan nem hozta nyilvánosságra a sztár, de szerdai közleményével tulajdonképpen beismerte, hogy megcsalta feleségét, Elin Nordegrent.

A sztár azt követően jelentette meg honlapján közleményét, hogy a US Weekly című magazin cikket írt Woods és egy Los Angeles-i pincérnő, Jaimee Grubbs 31 hónapja tartó románcáról. Viszonyukról a hölgy beszélt a lap újságírójának, sőt, lejátszott neki egy hangüzenetet is, melyet múlt kedden hagyott a kétgyermekes családapa a telefonján.

Milliókat bukhat Tiger Woods 1

“Csalódást okoztam a családomnak, és ezt teljes szívemből bánom – írta honlapján a sportág világranglista-vezetője. – Nem voltam hű az értékeimhez, és nem viselkedtem úgy, ahogy azt a szeretteim megérdemlik. Nem vagyok hibátlan, és messze vagyok a tökéletestől.”

Ezt követően nem sokkal Woods négy legnagyobb szponzora közül három, a Gillette, a Nike és az EA Sports is közleményt adtak ki, melyekben egyaránt további támogatásukról biztosították a 33 éves sportolót. Becslések szerint a golfozó reklámbevételei évi 100 millió dollárra rúgnak.

Kommunikációs és marketing szakemberek ugyanakkor jelezték, az első, a támogatott mellett kiálló nyilatkozatok után könnyen megváltozhat a szponzorok álláspontja, amennyiben azt tapasztalják, hogy célcsoportjaikban elfordulnak Woodstól. Különösen az elsősorban a nőkre és gyermekekre fókuszáló vállalatok vezetői gondolhatják meg magukat.

Michael Gordon, egy elismert kommunikációs cég vezetője elmondta, Woods közleményének szövege és hangvétele megfelelő volt, ám a pályafutása során 71 tornán győztes játékos – aki a sportolók közül elsőként átlépte az egymilliárd dolláros kereseti határt – nem kerülheti meg a nyilvánosságot, ahhoz, hogy megnyugtatóan zárja le ezt a botrányt, mindenképpen személyesen is nyilatkoznia kell majd: “Mindenképpen beszélnie kell, ki kell mondania szavakat, s válaszolnia kell rengeteg kényelmetlen kérdésre. Amennyiben továbbra sem nyilatkozik, csak újabb beszédtémára ad okot a mostani ügy kapcsán.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik