Élet-Stílus

Tiger Woods: a hallgatás ára

Furcsa körülmények között karambolozott autójával a világ legjobban kereső sportolója. Tiger Woods azóta hallgat, még inkább teret adva a pletykáknak.

Tiger Woods az első sportmilliárdosként vonulhat be a történelemkönyvekbe, ám ennek megvan az ára – írja a Frankfurter Allgeime Zeitung honlapja az amerikai golfozó péntek hajnali balesete kapcsán. Az amerikai szupersztár hiába lakik egy magas falakkal körülvett városrészben, nem akadályozhatja meg, hogy a számára kellemetlen események kiszivárogjanak: két órával az ominózus balesete után, már vadabbnál vadabb pletykák keringtek az interneten.

A világhírű sportoló az első hírek szerint péntek hajnalban, a floridai Windermere-ben lévő háza közelében Cadillac terepjárójával előbb egy tűzcsapnak vágódott, majd elvesztette uralmát az autója felett, és egy fának ütközött. A félig öntudatlan sportembert állítólag svéd neje, Elin Nordegren szabadította ki, miután egy golfütővel betörte a kocsi ablakát. Woodsot a legközelebbi, ocoee-i kórházba szállították, ellátták kisebb arcsérüléseit, majd megfigyelés után kiengedték.

A baleset körülményei mindenesetre furcsák. Miért ült kocsijába hajnal fél háromkor, amikor normális esetben a napját, fél hatkor a konditeremben kezdi? Hogy képes egy teljesen egészséges sportoló, aki a rendőrség közlése szerint nem ivott, 53 km-h-s sebességénél előbb egy tűzcsapnak, majd a szomszédos telken található fának ütközni?

Woods felesége állítólag ki akarta szabadítani a kocsiból, de férje golfütőjével miért a hátsó szélvédőt, és nem az oldalsó ablakot verte ki Nordegren? A sportoló máskor azonnal perekkel fenyegetőző ügyvédei érdekes módon nem reagáltak a National Enquirer nevű pletykalap hírére, amely szerint a 33 éves Woods egy New York-i hosztesszel csalta meg a feleségét.

A sportoló, a tanácsadói és az ügyvédek hallgatnak. A rendőrségnek nem köteles vallomást tenni a Woods, a honlapján pedig egy szűkszavú közleményben arról tájékoztatott, hogy ő a hibázott, de a részleteket nem kívánja nyilvánosságra hozni. A baleset miatt a saját alapítványa által szervezett tornán lemondta a szereplését, feltehetően csak január végén, a San Diegó-i versenyen lép ismét a nyilvánosság elé.

Woods abban bízik, hogy addigra talán elülnek az ügy hullámai, de erre nem sok az esély. A világ legjobban kereső sportolójaként, és reklámfiguraként állandóan az érdeklődés középpontjában áll az amerikai szupersztár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik