Élet-Stílus

Kiütötték az első menetben Roy Jonest – videó

Az amerikai Roy Jones Junior egy menetet sem élt túl az ausztrál Danny Greennel szemben az IBO cirlálósúlyú világbajnoki övéért kiírt mérkőzésen.

Az ötödik súlycsoport meghódítására készülő, 40 esztendős amerikai bokszoló két évtizedes pályafutása során először lépett köteletek az Egyesült Államokon kívül, és a „kiruccanásról” aligha őriz majd kellemes emléket, miután súlyos vereséget szenvedett Sydneyben. Az IBO regnáló cirkálósúlyú világbajnoka már az első menetben végzett vele.

A hazai közönség előtt szereplő Green egy jobbhorggal padlóra küldte az amerikait, aki nagy nehezen ugyan felállt, de tehetetlen volt a vérszemet kapott ellenfelével szemben, ekképp a mérkőzésvezető 2 perc és 2 másodperc elteltével beszüntette a találkozót.

„Nem keresek kifogásokat, ez Green estéje volt” – mondta Jones, aki 54 győzelem mellett a hatodik vereségét szenvedte el, és meglehet, ez a mostani a karrierje végét is jelenti.

A fényes győzelmet arató, ezzel a mérlegét 28-3-ra módosító Green rendkívül sportszerűen viselkedett a csata végén, ugyanis a szokásoktól eltérően nem saját magát, hanem ez ellenfelét dicsőítette a mérkőzést követően. „Ő egy valóságos legenda, egyike a világ valaha volt legjobb harcosainak, felnézek rá” – így Green.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik