Élet-Stílus

FIFA: negyedik kalapban a franciák

Elkészültek a kiemelési kalapok, amelyek alapján kisorsolják pénteken csoportokat. A kijutást egy szabálytalan góllal kiharcoló franciák a negyedik csoportba kerültek, akárcsak a magyarok selejtezős ellenfelei.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szerdán elkészítette a jövő évi, dél-afrikai világbajnokság csoportbeosztásának kiemelési rendjét.

A részvételt az írek elleni pótselejtezőn – szabálytalan góllal – kiharcoló, 1998-ban vb-győztes franciák ezúttal nem kaptak helyet az első nyolc csapat között, ahol két dél-amerikai együttesen (brazil, argentin) és a házigazda dél-afrikaiakon kívül öt európai válogatott (német, angol, spanyol, holland, olasz) kapott helyet.

A második kalapba az ázsiai, valamint az észak- és közép-amerikai zónából kvalifikált együtteseket sorolták, míg a harmadikba az afrikai, illetve a kiemeltek közül kimaradó dél-amerikai alakulatok kerültek. A negyedik kalapba a magyar válogatott selejtezőcsoportját megnyerő Dánia mellett másik három csoportelsőt, valamint a négy pótselejtezőn kijutott nemzeti csapatot tettek.

Az európai csapatokat nem számítva az egy kontinensről érkező résztvevőket nem sorsolhatják egy csoportba. A sorsolást magyar idő szerint pénteken 18 órakor (m1), rendezik Fokvárosban.

a kiemelés

Első kalap: Dél-afrikai Köztársaság (rendező), Argentína, Brazília, Anglia, Németország, Olaszország (címvédő), Hollandia, Spanyolország

Második kalap: Ausztrália, Japán, Koreai NDK, Koreai Köztársaság, Honduras, Mexikó, Egyesült Államok, Új-Zéland

Harmadik kalap: Algéria, Kamerun, Ghána, Elefántcsontpart, Nigéria, Chile, Paraguay, Uruguay

Negyedik kalap: Dánia, Franciaország, Görögország, Portugália, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Svájc

Ajánlott videó

Olvasói sztorik