Élet-Stílus

Egy peremember lőtte tovább a MU-t

A Manchester United Darron Gibson góljaival 2-0-ra legyőzte a vendég Tottenham csapatát, és ezzel bejutott az angol Ligakupa elődöntőjébe.

A mérkőzés hőse, ír Darron Gibson nem tartozik a kihagyhatatlan emberek közé a Manchester Unitedben: a szezonban csak két bajnokin szerepelt, azokon is csereként játszott. A vendég Tottenham elleni Ligakupa-negyeddöntőben viszont kezdőként vette számításba Sir Alex Ferguson, és a skót menedzser elégedetten dörzsölhette a tenyerét, miután a 22 éves középpályás már az első félidőben eldöntötte a továbbjutás sorsát.

Méghozzá nem is akármilyen találatokkal: mind a két gólját közel 20 méterről szerezte, előbb a jobb alsó sarokba vágta a labdát, majd kipókhálózta vele a bal felső sarkot.

„Nagyszerűen játszott. Gibson az a játékos, aki nagy gólokat képes szerezni a tizenhatoson kívülről. Kiváló a rúgótechnikája” – dicsérte Ferguson az est hősét.

A nap másik mérkőzésén a hazai pályán játszó Portsmouth egy öngóllal már a 10. percben előnybe került az Aston Villával szemben, bő negyedórával később azonban már a vendégek álltak jobban, akik végül sima és teljesen megérdemelt győzelmet arattak. Stewart Downing először kezdett a Villában, és góllal hálálta meg a bizalmat.

Ligakupa, negyeddöntő:
Portsmouth-Aston Villa 2-4 (1-2)
Gól: Petrov (10., öngól), Kanu (87.), ill. Heskey (12.), Milner (27.), Downing (74.), Young (89.)

Manchester United-Tottenham 2-0 (2-0)
Gól: Gibson (16., 38.)

Szerda:
Manchester City-Arsenal, 20:45
Blackburn-Chelsea, 21:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik