Élet-Stílus

Halálcsoportot sorsolhatnak a vébén

Magyar idő szerint péntek koraeste eldől, hogy a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság csapatait milyen négyes csoportokba sorsolják. Számba vettük, hogy az egyes csapatok, melyik kiemelési kapalba kerülhetnek.

Pénteken Fokvárosban négy nyolcas kalapból sorsolják ki a dél-afrikai focivébé csoportjait. A helyszínen jelenleg is zajlanak az egyeztetések a kontinentális szövetségek képviselői között, nem mindegy, hogy a címvédő olaszok például Szlovákiával, Algériával és Új-Zélanddal vagy Hollandiával, Nigériával és az Egyesült Államokkal kerülnek össze.

A résztvevő országok közül csak három együttes helye vehető egyelőre biztosra: az első kalapban szerepel házigazdaként Dél-Afrika, a címvédő olasz nemzeti tizenegy, és a négyszeres világbajnok selecao.

A 29 további csapatot a selejtezőkön elért eredményei, és az elmúlt két vébén mutatott teljesítmény és a világranglistán elfoglalt helyezések alapján sorolják az egyes kalapokba. Ez alapján jó eséllyel bízhat abban az Európa-bajnok spanyol nemzeti tizenegy, Németország, Argentína és Anglia, hogy a három papíron gyengébb ellenfelet kap. Az első kalap nyolcadik, azaz utolsó helyére, három európai csapat – Franciaország, Hollandia, Portugália – hasonló eséllyel pályázik.

A kettes kalapba a fennmaradó európai csapatok kerülnek. Blatter kontinensekben gondolkozik, és a hírek szerint azt szeretné, hogy a harmadik kalapba a további öt afrikai csapat mellett három dél-amerikai együttes kerülne. Az utolsó leggyengébb nyolcasba pedig Ázsia, Óceánia és Észak-, illetve Közép-Amerika csapatai.

a lehetséges négy kiemelési kalap

1. (az élcsapatok plusz házigazda): Dél-Afrika, Brazília, Spanyolország, Olaszország, Németország, Argentína, Anglia, Franciaország

2. (az összes többi európai csapat): Hollandia, Portugália, Dánia, Szlovákia, Szlovénia, Svájc, Görögország, Szerbia

3. (Afrika és Dél-Amerika): Nigéria, elefántcsontpart, Ghána, Kamerun, Algéria, Paraguay, Chile, Uruguay

4. (Ázsia, Óceánia, Észak- és Közép-Amerika): Japán, Dél-Korea, Észak-Korea, Ausztrália, Új-Zéland, Egyesült Államok, Mexikó, Honduras

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik