Élet-Stílus

F1: egy csapat még hiányzik

Az FIA hétfőn nyilvánosságra hozta a 2010-es Forma-1-es világbajnokság nevezési listájának újabb változatát. Csak 12 csapat indulása biztos, a Toyota és a Sauber sorsa a levegőben lóg.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hétfőn este nyilvánosságra hozta a 2010-es Forma-1-es világbajnokság nevezési listájának újabb, frissített változatát. A dokumentum még nem végleges, az a verzió csak szűk két hét múlva, a Motorsport Világtanács december 11-ei ülése után születik meg.

Jenson Button McLarenhez való szerződésével a csapat Lewis Hamilton címvédése nélkül is megőrzi jövőre az 1-es rajtszámot. Az egyéni bajnok csapatának járó 1-2-es rajtszám után a konstruktőri küzdelemben a legmagasabban végzett, 3-4-es rajtszámot kapott Brawnt a lista még nem Mercedes GP-ként kezeli, de az FIA már tudomásul vette, hogy hamarosan nevet változtat a csapat.

Címvédőként Buttoné az egyes rajtszám (MTI/EPA)

Címvédőként Buttoné az egyes rajtszám (MTI/EPA)

Bár eddig is köztudott volt, a dokumentumból az is kiderül, hogy a Red Bull Racing nem cserél motort 2010-re, marad a Renault-nál, feltéve persze, hogy maga a francia gyártó marad a Forma-1-ben. További érdekesség, hogy a Toro Rossó-s Jaime Alguersuari nemrég azt állította, hogy már jó ideje aláírt a csapattal 2010-re, de a nevezési listán bizony csak Sebastien Buemi szerepel a faenzai alakulatnál, így a spanyol még nem veheti biztosra a jövőjét.

A listából az is jól látszik, hogy a Virgint az új belépő Manorhoz kötő hírek mind igazak voltak abban a tekintetben is, hogy a Brawn idei szponzora a jövő évben névadóként vállal szerepet az új csapatnál, a listán már Manor GP helyett Virgin Racingként szerepel.

A nevezési lista teljesen nyitva hagyta a Toyota kiszállása miatt megüresedett 13. helyet, egyelőre hiába bizakodik, Peter Sauber csapata még nem kapott indulási engedélyt, sőt. Az FIA mindössze annyit jegyez meg a dokumentumban, hogy a Toyota-csapatnak a Concorde Agreement alapján indulási kötelezettsége lenne, de már jelezték, hogy ezzel nem fognak élni, így az utolsó helyről a szervezet később rendelkezik.

ideiglenes rajtlista csapat (motor)/ pilóták

Vodafone McLaren Mercedes (Mercedes)/ 1. Jenson Button, 2. Lewis Hamilton

Brawn GP/Mercedes GP (Mercedes)/ 3. Nico Rosberg, 4. később jelentik be

Red Bull Racing (Renault)/ 5. Sebastian Vettel, 6. Mark Webber

Scuderia Ferrari Marlboro (Ferrari)/ 7. Felipe Massa, 8. Fernando Alonso

AT&T Williams (Cosworth)/ 9. Rubens Barrichello, 10. Nico Hülkenberg

Renault F1 Team (Renault)/ 11. Robert Kubica, 12. később jelentik be

Force India F1 Team (Mercedes)/ 14. Adrian Sutil, 15. Vitantonio Liuzzi

Scuderia Toro Rosso (Ferrari)/ 16. Sebastien Buemi, 17. később jelentik be

Lotus F1 Racing (Cosworth)/ 18. később jelentik be, 19. később jelentik be

Campos Meta 1 (Cosworth)/ 20. Bruno Senna, 21. később jelentik be

US F1 Team (Cosworth)/ 22. később jelentik be, 23. később jelentik be

Virgin Racing (Cosworth)/ 24. Timo Glock, 25. később jelentik be

Ajánlott videó

Olvasói sztorik