Élet-Stílus

Tombol a vámpírőrület

Második hete vezeti a hétvégi kasszasikerlistát Észak-Amerikában az Újhold című vámpírrománc.

A Stephenie Meyer bestseller-sorozatából forgatott film a hálaadásnapi szünidő öt napja alatt további 66 millió dollárt (12 milliárd forint) szedett össze a jegypénztáraknál, ebből a hétvégére 42,5 millió dollár (7,7 milliárd forint) jutott.

Az új tinisztárok – Kristen Stewart, Robert Pattison és Taylor Lautner – főszereplésével készült, főként kamaszlányoknak szánt produkció ezzel az észak-amerikai piacon eddig összesen 230,7 millió dollárig (42 milliárd forint) vitte, míg a világ más tájain további 243 millió dollárt (44 milliárd forintot) kasszírozott, ezzel 475 millió dollárra (86 milliárd forintra) emelve teljes bevételét.

A mozirajongók lelkesedése rekordot is döntött ezen a hálaadásünnepen: a bevételi szempontból amúgy is szüretnek számító öt nap alatt 278 millió dollár (50,3 milliárd forint) értékben fogytak a jegyek, magasan túlszárnyalva a 2000-ben regisztrált 244 milliós csúcsot.

A boxoffice-lista második helyét ismét a két hete mozikba került The Blind Side című, Sandra Bullock nevével hirdetett sportdráma foglalta el 40,1 millió dollárral, a harmadik helyen Roland Emmerich katasztrófafilmje, a 2012 végzett 18 millió dollárral.

A Disney stúdió Old Dogs című frissen debütált vígjátéka Robin Williamsszel és John Travoltával együtt is csak a negyedik helyre futott be 16,8 millió dollárral. A Disney másik karácsonyra szánt családi mozija, a Karácsonyi ének pedig ötödikként szerepelt a listán 16 milliós bevétellel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik