Élet-Stílus

Räikkönen: egy lépés a rali-vb

Mostanra szinte biztos, hogy Kimi Räikkönen 2010-ben az F1 helyett a rali-világbajnokságban indul, a Citroën főnöke is elismerte, hogy a finn szerződtetése valós lehetőség.

Már a múlt héten felröppentek a hírek, miszerint a Forma-1-et jövőre elhagyó Kimi Räikkönen jövőre a Citroën WRC-csapatánál versenyez a rali-vb-ben.

Az ügyben mostanra megszólalt a francia gyártó csapatának főnöke is – Olivier Quesnel azt ugyan cáfolta, hogy a finn már aláírt volna, de elismerte, hogy ez hamarosan megtörténhet.

“Még nem írtunk alá semmit és személyesen nem is beszéltem Räikkönennel, nem csak pletykáról van szó, a lehetőség valós” – állította a csapatfőnök a Radio-France-nak.

Quesnel azt mondta, hogy szerinte Räikkönen lenyűgöző versenyző, aki “nem véletlenül lett világbajnok 2007-ben”. A francia a volt ferraris eddigi egyetlen WRC-futamán, a finn ralin nyújtott teljesítményét is dicsérte. “Elképesztő volt, amit az S2000-essel (egy Abarth Puntóval – képünk) művelt!”

Quesnel azt is tisztázta, hogy ha Räikkönent szerződtetik, akkor nem a fő csapatban, Sebastien Loebék mellett, hanem a junior alakulatnál kaphat majd helyet. A hétvégén egyébként a 2003-as bajnok, a tavaly óta már saját csapatot működtető Petter Solberg is nyilatkozott Räikkönenről. Az F1-es pletykák szerint 2010-ben vezethetne nála is, ha szeretné. Solberg szerint Räikkönen rövid idő alatt élversenyző lehetne a raliban is.

“Megfelelő felkészüléssel gyorsan alkalmazkodna. Nagyon jó versenyző, és ha megtanulja az alapokat, például hogyan kell használni az itinert, akkor sokakat meglephet. Finnországban már láttuk, hogy milyen gyors volt egy S2000-essel, egy teljes idényben pedig némelyik futamon a harmadik és az ötödik hely között is végezhetne” – nyilatkozta a WRC.comnak Solberg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik