Élet-Stílus

Dárdai lassan gyógyul és bizakodik

Még nincs túl jól, de ennek ellenére minden nap csaknem 40 kilométert kerekezik és bízik felépülésében a berlini Hertha és a magyar válogatott kiváló középpályása, Dárdai Pál.

Dárdai az MTI-nek adott hétfői interjúban elmondta, hogy bokasérülése után jelenleg is csak a rehabilitációt végzi, járáskor még mindig fáj a lába.

Ha a hét végéig nem javul a helyzet, akkor a téli szezonban már aligha lép pályára, így marad a tavaszi folytatás. Ennek ellenére még bízik a csodában, illetve abban, hogy a decemberi két utolsó fordulóban talán pályára léphet.

A Hertha magyar játékosának jobb bokájából több mint három hete távolítottak el egy lepattant csontdarabot, a gyógyulást azonban nehezítette, hogy az inak begyulladtak, így több mint két héten keresztül erős antibiotikumot szedett. Az orvosok szerint a gyógyulás öt hét, és ő egyelőre a harmadiknál tart. Erőltetnie azonban, azaz kockáztatni – orvosi tanácsra – semmiképp nem szabad a dolgokat. Három héttel ezelőtt ugyanis még olyan fájdalmai voltak, hogy útban a kórházba feleségének azt mondta: már annak is örülne, ha még fiaival tudna majd legalább focizni.

Ami a biciklit illeti, seeburgi otthonából minden nap kerékpárral megy a belvárosi rehabilitációs kezelésre, és utána 18 kilométer vissza, azaz 36 kilométer a napi adag. Reméli, hogy a jövő héten mindezt már az úszással kombinálhatja és azután talán már a futás sem marad el.

Az eddigi 14 mérkőzésből a Hertha egy győzelmet szerzett a Bundesligában, két döntetlent ért el, a többi vereség, és a berlini csapat “utcahosszal” lemaradva 5 ponttal áll az utolsó helyen. Azaz – mint Dárdai fogalmazott – nagy a baj. Az őszi szezonból még három meccs van hátra, és mindennek alapján már temetik a Herthát – ismerte el Dárdai, utalva arra: “Megyünk a Schalkéhoz, jön a Leverkusen, majd Münchenben a Bayern van soron”. Azaz három olyan mérkőzés következik, amelyeken a berliniek – legalábbis a papírforma alapján – pont nélkül maradnak.

Tavasszal még futott a szekér, a Hertha és a Stuttgart is jobb passzban volt (MTI)

Tavasszal még futott a szekér, a Hertha és a Stuttgart is jobb passzban volt (MTI)

A Berlinben rendkívül népszerű játékos szerint az együttes főképp mentálisan gyenge, legutóbb a Frankfurt ellen az életéért kellett volna küzdenie, de hazai pályán sima vereséget szenvedett. A tét teljesen megbénította a játékosokat. A vezetők akarnak erősíteni ugyan a téli szezonban, de ha az együttes sereghajtóként továbbra is mindössze öt ponttal áll az utolsó helyen, aligha lesznek jelentkezők.

“A hátra lévő három meccsből legalább egyet meg kellene nyerni” – mondta el Dárdai, utalva arra, hogy még akkor is rendkívül nehéz a helyzet. Sok függ attól, hogy a Hertha előtt állók hány pontot szereznek, hozzáfűzve, hogy a mostani teljesítmény alapján az év végére még az osztályozói helyezés is jó lenne.

Ilyen gyengén még nem állt egyetlen korábbi téli szezonban sem Hertha, amióta Dárdai – immár 13 éve – a berlinieknél játszik. A baj az, hogy a játékosok többsége fiatal és rutintalan – jelentette ki, utalva arra is, hogy a klub súlyos adóságokkal küszködik. Ez utóbbival kapcsolatban egyébként a hétfői újságok több mint 30 millió euróról tettek említést.

“A legjobban az fáj azonban, hogy éppen ebben a rendkívül nehéz helyzetben nem lehetek a csapat segítségére” – fűzte hozzá Dárdai, akinek már csak három mérkőzés hiányzik a 281-hez, azaz ahhoz, hogy ő legyen az klub örökranglistájának első helyén. Erre pedig sérülése ellenére már nem sokat kell várni – jelentette ki a válogatott labdarugó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik