Élet-Stílus

Davigyenko a tenisztrónon

Az orosz Nyikolaj Davigyenko nyerte az évadzáró londoni tenisztornát, miután a döntőben két szettben legyőzte az argentin Juan Martin del Potrót.

Davigyenko pályafutása legnagyobb diadalát aratta, egyszersmind tornagyőzelmével 900 ezer fontot kasszírozott. A 28 éves teniszező tavaly, Sanghajban is eljutott a döntőig, ám a szerb Novak Djokovics jobb volt nála, Londonban azonban már ő ünnepelhetett.

Ráadásul a fináléig vezető úton a svéd Robin Söderlinget, valamint a világranglista első és második helyezettjét, a spanyol Rafael Nadalt és svájci Roger Federert is legyőzte – majd a vasárnapi fináléban a US Open-bajnok Del Potrót is két vállra fektette.

Az orosz játékos kiválóan játszott, mindkét játszmában egy-egy alkalommal vette az ellenfele adogatását (2:1-es vezetésénél, illetve 4:4-nél), és ez is elegendő is volt a könnyű győzelemhez, miután Del Potro mind a három bréklabdáját hárította.

„Martin megérdemli az elismerést, mivel kiváló szezonja volt. Ami engem illet: világranglista-hetedikként érkeztem ide, és megnyertem a tornát, ami egyszerűen csodálatos. Szeretem Londont, remélem, jövőre visszatérhetek” – így Davigyenko.

GALÉRIA

GALÉRIA

Del Potro gratulált legyőzőjének, majd az O2 Aréna közönségét méltatta, és ehhez hozzátette: bízik benne, hogy jövőre ismét találkozik a londoni szurkolókkal – ami egyben azt jelentené, hogy hasonlóan a most lezárult szezonhoz, jövőre remek éve lesz.

World Tour Finals, döntő
Egyes:
Davigyenko (orosz)-Del Potro (argentin) 6:3, 6:4

Páros:
B. Bryan, M. Bryan (amerikai, 2.)-Mirnyij, Ram (fehérorosz, izraeli, 7.) 7:6, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik