Élet-Stílus

Federer elbukta az elődöntőt

Nyikolaj Davigyenko pályafutása során először legyőzte a regnáló világelső Roger Federert, és ezzel bejutott a londoni ATP-világbajnokság döntőjébe.

Nyikolaj Davigyenko 1-1-nél brékelőnybe került, majd 3:1-es vezetésénél ismét elvette a világelső adogatását, akivel szemben csapnivaló, 0-12 volt a mérlege a találkozó előtt. Roger Federer 4:1 után szintén fogadóként nyert játékot, egyszersmind megkezdte a felzárkózást, de sokáig nem jutott, miután a világranglista hetedik helyén álló riválisa egy újabb brékkel, és a saját szervagémjét hozva pontot tett az első szett végére.

A második játszmában a svájci és az orosz teniszező is magabiztosan szervált, olyannyira, hogy kilenc gém során még csak bréklehetőség sem akadt. Federer aztán a legjobbkor, 5:4-es vezetésénél vette el Davigyenko adogatását, egyúttal egyenlített.

Sokáig a harmadik szettben nem remegett meg az adogató keze, majd Federer kis híján lemásolta az előző „menetben” történteket: 5:4-nél már harminc semmire vezetett, de Davigyenko csak behúzta a gémet, sőt, a 11. játékban kihasználta a hosszú idő után először kínálkozó bréklehetőségét, és ezzel a győzelem útjára lépett. Bár Federernek volt esélye arra, hogy visszabrékeljen, ezt nem tette meg, így 1 óra 55 perc után neki kellett gratulálnia Davigyenkónak, aki zsinórban másodszor döntős az ATP-világbajnokságon.

World Tour Finals, London, elődöntő:
Davigyenko (orosz)-Federer (svájci) 6:2, 4:6, 7:5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik