Élet-Stílus

Bravúros Honvéd-siker az Euroligában

A Domino Honvéd hazai közönség előtt kétgólos győzelmet aratott a görög Olimpiakosz felett a férfi vízilabda Euroliga első fordulójában. A Vasas is nyert, viszont az Eger kikapott.

Jól kezdett a betegségektől sújtott magyar csapat. A görögök ugyan több emberelőnyhöz jutottak, de ezeket nem tudták gólra váltani, miközben a Honvéd kétszer is eredményesen volt. A folytatásban nőtt a különbség (3-0), azután viszont fordítottak a görögök (3-5). A nagy hullámvölgyből való kilábalás jeleként szépítettek, majd egyenlítettek a hazaiak, mégpedig a távolról eredményes Szívós révén (5-5).

A harmadik negyed zárása hasonlóan alakult, amennyiben a magyar alakulat – ezúttal Salamon jóvoltából – szintén közvetlenül a vége előtt egyenlített (8-8). Előtte a görögök két góllal megléptek, de a Honvéd felzárkózott, majd még egy gólváltás történt.

A negyedik negyedben ismét a pireusziak jutottak előnyhöz, ám Bátori és Szívós remek gólt lőtt, ezzel hosszú idő után először vezetett a Honvéd (10-9). Aztán Matajsz volt eredményes, mégpedig háttal a kapunak, ennek nyomán két perccel a vége előtt kedvező helyzetbe került a magyar csapat, pár másodperccel később pedig még inkább, amikor Marnitz talált be (12-9). A végeredményt büntetőből Hatziteodoru állította be.

Nyert a Vasas

Jó játékkal, szép gólokkal, magabiztosan verte a Dubrovnikot a Vasas a Szőnyi úti uszodában. Mindkét együttes keményen és hatékonyan védekezett, így csak Jokovic és Varga Dániel talált a kapuba az első negyedben. A folytatásban remekelt a Vasas, Kis és Katonás két-két gólt lőtt, Hosnyánszky pedig egyet, miközben a másik oldalon csupán Obradovic és Jokovic volt eredményes (6-3). Kis másodjára – 3-2-nél – centerből, csavart lövéssel talált be. Az első hat Vasas-gólból négy akcióból született.

A pihenő után Katonás és Létay bombázott a hálóba, s bár később Sukno és Jokovic is betalált, a negyedik negyednek így is tetemes előnnyel vághatott neki a hazai alakulat (8-5). Kis újabb gólja után úgy tűnt, kézben van a mérkőzés, de Obradovic és Dobud sikeres próbálkozása révén megint szorosabbá vált az állás. Aztán Varga Dániel szépen kilőtte a bal alsó sarkot (10-7), s innen már nem volt visszaút a horvátoknak. Ezt követően még Hosnyánszky büntetőből, Dobud pedig akcióból ért el találatot (11-8). A hazai sikerből egyébként jelentős részt vállalt a kapuban remeklő Nagy Viktor.

Vereség Oroszországban

Az Eger vereséggel kezdett az európai porondon, két góllal kapott ki a végig vezetp orosz Sintez Kazanytól. Pontatlanul, sok hibával játszott Gerendás György fiatal együttese, és a rutinos tatárföldi gárda könyörtelenül kihasználta a lehetőségeit.
Az első negyedben megszerzett előnyt végig megtartották a kazanyiak.

Euroliga, 1. forduló
C csoport:
Domino Honvéd-Olimpiakosz 12-10 (2-0, 3-5, 3-3, 4-2)
Gól: Marnitz 4, Szívós 3, Salamon 2, Székely, Bátori, Matajsz 1-1, illetve Hatziteodoru 5, Ntoszkasz 2, Afrudakisz 2, Vlontakisz 1

D csoport:
Sintez Kazany-ZF Eger 8-6 (4-2, 2-1, 2-2, 0-1)
Gól: Akszenov 3, Zakirov 2, Katkov, Odincov, Basik 1-1, illetve Varga Zs. 3, Biros 2, Kovács G. 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik