Élet-Stílus

Cassano lemarad a vb-ről

Hosszas polémia után Marcello Lippi olasz szövetségi kapitány kijelentette, hogy a szurkolók és a sajtó által a válogatottba követelt Antonio Cassanót nem viszi a 2010-es világbajnokságra.

A L’Espressónak nyilatkozó szakember elmondta, hogy ragaszkodik elképzeléseihez, s terveinek Cassano nem képezi a részét.

„Mindenki azt mondta, hogy arrogáns vagyok és önfejű – pedig a legnagyobb hibám a koherencia. A szurkolók és a lapok olyanok mint a politikai pártok, mindegyiküknek más, örökös mozgásban lévő elgondolása van a nemzeti csapatról. Én viszont kitartok elhatározásaim mellett, akár egy kamionnal is szembeállnék.”

A szövetségi kapitány elismerte, hogy kiváló futballistának tartja a Sampdoria ászát, ám – mint az köztudott – nem elsősorban szakmai alapon döntött a nehezen kezelhető szélső mellőzéséről.

A szurkolók üzenete nem hatotta meg a kapitányt (MTI/EPA)

A szurkolók üzenete nem hatotta meg a kapitányt (MTI/EPA)

„Bár a pletykák abból indultak ki, hogy személyes ellentét van köztünk, az Antonio és fiam, Davide közötti diszkóbeli összezördülés a fantázia szüleménye. Sajnálom Cassanót, jó fiú. Nekem viszont más elképzeléseim vannak a csapatommal kapcsolatban, így kár volt őt is, engemet is meghurcolni. Nem fogom megindokolni választásaimat és döntéseimet, ugyanis további szituációkat generálnának.”

cassano újabb könyvet írt

Antonio Cassano, a Sampdoria labdarúgója második könyvét is megírta. Az opus szabadfordításban “A holnap senkin sem segít” címet viseli és a botrányairól, szabadszájúságáról közismert futballista élettörténetét adja elő – saját aforizmáin keresztül.
A válogatott játékos már a mű elején megjegyzi, hogy “több könyvet írtam, mint amennyit olvastam.” A mamájáról azt állítja, annyit piszkolták az ellenfelek szurkolói, hogy sértve érezte magát, ha nem szidták. Cassano, aki állítása szerint legalább hétszáz (!) hölgyet vitt az ágyba, volt trénerét, Fabio Capellót sem kímélte:
“Legalább olyan hitvány hamisítvány, mint a Monopoly-játék pénzei…”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik