Élet-Stílus

Beckenbauer lemond

A Bayern München elnöke tizenöt év, és tizenhat kimagasló siker után távozik posztjáról. Guti lesérült, alighogy visszakerült a Real keretébe. Tinivel erősített az Újpest. Focihírek.

Franz Beckenbauer pénteken lemond a Bayern München elnöki pozíciójáról. A 64 éves korábbi világbajnok labdarúgó és edző 1994 óta volt a bajorok első embere, irányításával a klub nyolc bajnoki címet, hat német kupát és egy-egy UEFA-kupa-, illetve BL-győzelmet szerzett.

Alighogy rendezte viszonyát edzőjével, Manuel Pellegrinivel, és visszakerült a keretbe, máris megsérült Guti, a Real Madrid ikonja. A 33 éves irányító a Blancók keddi edzésén szenvedett térdsérülést, ezért kihagyja a hétvégi Barcelona elleni derbit.

Újabb fiatal játékosával kötött hosszú távú megállapodást az Arsenal. Az Ágyúsok ezúttal a kameruni Rigobert Song unokaöccsét, Alex Songot láncolták magukhoz. A 22 éves középpályás 2006 óta játszik Londonban, és fiatal kora ellenére már 96-szor viselte az Arsenal mezét.

Az Újpest hároméves profi szerződést kötött 17 esztendős középpályásával, Magos Mátyással. Az U17-es válogatottban 17 alkalommal szereplő szélsőt elsősorban gyorsasága miatt tartják nagyra Újpesten.

2012-ig a Barcelonánál marad Eric Abidal. A francia hátvéd a hatodik játékos, akivel öt hónapon belül szerződést hosszabbított a BL-címvédő együttes.

Lábközépcsont-törés miatt három hónapig játékképtelen lesz az Arsenal balhátvédje, Kieran Gibbs. A fiatal angol védő a Standard Liége elleni BL-mérkőzésen sérült le Eliaquim Mangala belépőjét követően.

Az Eb-selejtezők végéig meghosszabbította Radomir Antics szerződését a szerb labdarúgó szövetség. A kapitány azzal érdemelte ki az újabb, két évre szóló kontraktust, hogy kivezette a válogatottat a 2010-es világbajnokságra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik