Élet-Stílus

Súlyos büntetést kapott a Juve

Szurkolói miatt kell fizetnie az olasz élcsapatnak. A fiatalabbik Neville-estvér sérülése nem javul, Avram Grant egy újabb Premier League-csapat kispadjára ülhet. Rövid focihírek.

A rehabilitáció ellenére sem javul Phil Neville térdsérülése, az Everton csapatkapitánya ezért az elkövetkező napokban aláveti magát egy kisebb operációnak. A 32 éves játékos bal térdében szeptemberben szakadt el részlegesen egy szalag.

Legalább tíz napos kényszerpihenő vár Theo Janssenre, a holland listavezető Twente középpályására. A kétszeres holland válogatott játékos szombaton kisebb autóbalesetet szenvedett, amelyben eltörte orrcsontját, és több zúzódásos sérülést is szerzett.

Elküldte belga edzőjét, Hugo Broost a török Trabzonspor együttese. A klub az utóbbi hetek gyenge szereplésével indokolta a tréner menesztését. A Trabzonspor a tavalyi bronz után idén csak kilencedik a bajnokságban, lemaradása 13 pont a listavezető Fenerbahcéval szemben. Broost helyét ideiglenesen a klub sportigazgatója, Ünal Karaman veszi át.

Szintén sportigazgatóját, Avram Grantot készül leültetni kispadjára a Portsmouth, miután a dél-angol klub közös megegyezéssel felbontotta szerződését Paul Harttal. A tréner sorsát állítólag a szombati Stoke City elleni vereség pecsételte meg. A Portsmouth jelenleg utolsó helyen áll a Premier League-ben, a csapat idén mindössze két bajnokit tudott megnyerni.

David Beckham szóvivőjén keresztül bevallotta, hogy gyermekkora óta enyhe asztmában szenved. Simon Oliveira azonban hangsúlyozta, a betegség semmilyen hatással nincs a 34 éves középpályás teljesítményére.

Az Aston Villa egy hónapra kölcsönadta kétszeres válogatott balhátvédjét, Nicky Shorey-t az angol másodosztályban szereplő Nottingham Forestnek. A 28 éves bekk Stephen Warnock érkezésével vált feleslegessé Martin O’Neil együttesében.

Új, ún. hosszú távú profi szerződést kapott az Arsenalnál Sanchez Watt, a tartalékcsapat egyik legkiválóbb csatára. A 18 éves, angol korosztályos válogatott támadó idén hat találkozón négy gólt szerzett a B csapatban, és a felnőtteknél is góllal mutatkozott be az Arsenal West Brom elleni Ligakupa-mérkőzésén.

Az Ázsiai Labdarúgó Szövetség (AFC) Yasuhito Endót, a Gamba Osaka középpályását választotta az év legjobb ázsiai labdarúgójává. A 29 éves japán játékos honfitársát, Kengo Nakamurát a szíriai Firas Al Khatibot, a bahreini Sayed Mohamed Adnant és az iráni Hadi Aghilyt utasította maga mögé.

Az olasz liga 20 000 eurós bírságot szabott ki a Juventusra, amiért a csapat szurkolói a hétvégi, Udinese elleni meccsen gyalázkodó rigmusokat énekeltek a bajnoki rivális Inter játékosáról, Mario Balotelliről. “Ha te is fel-le ugrálsz, Balotteli meghal” – szólt a rögtönzött mondóka. A liga döntéséhez hozzájárult, hogy a Juve-tábor nem először találta meg magának a csatárt, korábban gyakran lehetett hallani a “Fekete olasz nem létezik” kezdetű dalt a lelátón. Az Inter és a Juventus december 5-én csap össze Torinóban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik