Élet-Stílus

MK: négy között a címvédő és az Újpest

Az Újpest FC búcsúztatta a bajnokságban éllovas Videotont a Magyar Kupában. A lila-fehérekhez hasonlóan a címvédő Honvéd is bejutott a legjobb négy közé.

A Budapest Honvéd, akárcsak a tavalyi fináléban, a mostani kiírás negyeddöntőjének visszavágóján is 1-0-ra nyert Győrben, ezzel 2-1-es összesítéssel bejutott a Magyar Kupa elődöntőjébe. A győztes, egyben továbbjutást érő gólt Diego szerezte, a brazil játékos Maczko szögletét követően csúsztatott a hálóba. A fővárosi csapat zsinórban hetedszer került be a legjobb négybe, 2007-ben és 2009-ben meg is nyerte a sorozatot.

A Soproni Ligában jelenleg második helyen álló Újpest FC kettős győzelemmel búcsúztatta a listavezető Videotont. Az első félidőben az egygólos hátrányban lévő fehérvári csapatnak több helyzete is volt, csakhogy ezek kimaradtak, ráadásul a 39. percben Rajczi lerántása miatt Horváth Gábort kiállította Kassai játékvezető.

Az Újpest két kimaradt lehetőség után a 74. percben váltotta gólra az emberelőnyét: Sándor 22 méterről kapásból lőtt a vendégek kapujának jobb oldalába, és ezzel el is döntötte a párharcot. Érdekes, hogy a Videoton és az Újpest zsinórban harmadszor végzett 1-0-ra, a bajnokságban a fehérváriak, a kupában kétszer az újpestiek örülhettek ennek az eredménynek. A lila-fehérek 2-0-ás összesítéssel jutottak be az elődöntőbe.

A Debrecen-MTK párharc mérkőzéseit december 12-én és 15-én játsszák, a Zalaegerszeg pedig már a múlt héten bejutott a legjobb négy közé, miután kettős győzelemmel búcsúztatta a másodosztályú Szigetszentmiklós csapatát.

Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó:
Győri ETO FC-Budapest Honvéd 0-1 (0-1)
Gól: Diego (9.)
Továbbjutott: a Honvéd, 2-1-gyel.

Újpest FC-Videoton 1-0 (2-0)
Gól: Sándor Gy. (74.)
Kiállítva: Horváth G. (39., Videoton)
Továbbjutott: az Újpest, 2-0-val.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik