Élet-Stílus

Federer legyőzte a mumusát

Roger Federer három szettben múlta felül a „mumusát", Andy Murray-t az évadzáró londoni szupertornán, ezzel eldőlt, hogy ő telel a világranglista élén.

A svájci klasszis, ahogy két napja a spanyol Fernando Verdasco ellen, úgy a brit Andy Murray-vel szemben is hátrányból fordítva diadalmaskodott. A svájci ugyan már az első játék során elvette ellenfele adogatását, az egymás elleni mérkőzések tekintetében jobban álló hazai kedvenc azonban azonnal visszabrékelt, majd 3:2-es vezetésénél ismételten fogadóként nyert játékot, és ennek köszönhetően előnybe is került.

Murray-nak azonban a folytatásban még csak bréklehetősége sem volt, de saját adogatójátékai során is akadtak gondjai, a mérkőzés során összesen nyolc kettős hibát vétett. Federer a második szettben semmire nyerte az első három adogatógémjét, ezután pedig elvette ellenfele szervajátékét, s előnye végig kitartott (6:3).

Murray ezúttal nem bírt Federerrel (MTI/EPA)

Murray ezúttal nem bírt Federerrel (MTI/EPA)

A harmadik felvonásban Federer 0:1 után esélyt sem adott a britnek, már gémet sem engedett ki a kezéből. Győzelmével – szemszögéből – 4:6-ra módosította a Murray-vel szembeni mérlegét, egyúttal eldőlt, hogy világelsőként zárja az évet.

„Szörnyen rosszul szerváltam, lényegében ez döntött a mérkőzésen. A szezonban alighanem most rontottam a legtöbbet, minekután nyolc kettős hibám volt, ami ezen a szinten rengeteg…” – magyarázta 1 óra 57 perces csata végén Andy Murray.

Az A csoport másik, korábbi találkozóján a US Open-győztes Juan Martín del Potro három szettben legyőzte az újonc spanyol Fernando Verdascót. Az argentin játékos a döntő játszmában 5:2-nél és 5:4-nél is mérkőzéslabdához jutott, szívósan küzdő ellenfele azonban hárította ezeket, s végül a rövidítésre maradt a döntés. A tie break-ben viszont Del Potro már nem kegyelmezett: mindössze egy pontot engedélyezett Verdascónak.

A spanyol így két mérkőzés után győzelem nélkül áll, Del Potro pedig Murry-hez hasonlóan egy sikert és egy vereséget számol, Federer viszont még hibátlan.

World Tour Finals, A csoport:
Federer (svájci, 1.)-A. Murray (brit, 4.) 3:6, 6:3, 6:1
Del Potro (argentin, 5.)-Verdasco (spanyol, 7.) 6:4, 3:6, 7:6 (7-1)

A csoport állása:
1. Federer 2 pont
2. Murray 1-1 (3-3)
2. Del Potro 1-1 (3-3)
4. Verdasco 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik