Élet-Stílus

BL: a franciák izgalmassá tették a hajrát

A Bordeaux nagy szívességet tett a Bayern Münchennek azzal, hogy legyőzte a Juventust. A Real Madrid nyert, de még nem jutott tovább, miután Marseille pontot szerzett Milánóban a BL szerdai játéknapján.

Izgalmas lesz az utolsó kör

A Juventus 2-0-ra kikapott a már 16 közé jutott Bordeaux otthonában, ezzel „magára húzta” a Maccabi Haifát legyőző Bayernt, amellyel az utolsó fordulóban ki-ki mérkőzést játszik majd a továbbjutásért. A francia csapat Chamakh révén jókora helyzetet puskázott el a nem különösebben izgalmas és eseménydús első félidőben, vagy ha úgy tetszik, Buffon védett bravúrral. A kapus Fernando fejesével azonban már tehetetlen volt az 54. percben, majd a 2-0-ás végeredményt Chamakh állította be közvetlenül a lefújás előtt – szintén fejjel. A Juve még egygólos hátrányban hatalmas helyzetet hagyott ki: Del Piero beadása után Diego és Amauri is elbambult a kapu előtt.

A Bayern München erősen tartalékosan, Klose, Toni, Robben és Ribéry nélkül látta vendégül Maccabi Haifát, és ha nem is könnyen, azért csak sikerült hoznia a kötelező győzelmet. A találkozó egyetlen gólját Olic szerezte, miután Davidovich kapus pechjére éppen elé paskolta a labdát Gomez lövése nyomán. Az izraeli csapat továbbra sem szerzett még gólt a Bajnokok Ligájában, és a pontok tekintetében szintén nullán áll.
Nagy esélyt szalasztott el a német bajnok

A Besiktas véget vetetett a Manchester United 23 mérkőzés óta tartó hazai veretlenségi sorozatának a legrangosabb európai kupasorozatban. A finoman szólva sem a legerősebb összeállításában pályára lépő angol csapattal Tello babrált ki: 22 méteres lövése nyomán a labda megpattant Rafaelen, majd a jobb alsó sarokban landolt. Ferguson a második félidőben Owent, Evrát és Carricket is bevetette az egyenlítés érdekében, de ez nem sikerült. A továbbjutást már korábban kiharcoló manchesteriek 2005. február 23-án, az AC Milan ellen buktak el ezt megelőzően utoljára BL-mérkőzést Old Traffordon.

A Wolfsburgnak már a döntetlen is elég lett volna a továbbjutáshoz Moszkvában, de hiába szerezte meg a vezetést, pont nélkül távozott a CSZKA otthonából. A 19. percben az eltiltott Grafitét helyettesítő Martins átadása után Dzeko értékesítette a ziccerét, majd a második félidőben ismét betalált – bár ne tette volna, mivel lesen állt, és ha nem ér hozzá a labdához, Martins lövése nyomán már 2-0-ra vezethetett volna a német bajnok. Ehelyett 58. percben Necid fejesével 1-1-re módosult az állás, kisvártatva pedig Kraszics 25 méterről a győztes gólt is megszerezte. A CSZKA pontszámban beérte a Wolfsburgot, de az egymás elleni eredmények tekintetében a németek állnak jobban.


Még minden lehet

A C csoportban a Real Madrid nyert hazai pályán a Zürich ellen, mivel azonban a másik meccsen, az AC Milan és az Olympique Marseille milánói találkozóján döntetlen született, a továbbjutás kérdése továbbra is nyitott. A királyi csapat bár végig jelentős fölényben futballozott, csak egy gólt szerzett Zürich ellen, a 21. percben Higuaín 15 méterről lőtt a jobb alsó sarokba. A 70. percben a bokasérüléséből felépült Cristiano Ronaldo is pályára lépett – Raúlt váltotta -, és ha már ott volt, kihagyott egy ígéretes helyzetet.

Az AC Milan Borriello nagyszerű egyéni alakítása révén már a 10. percben megszerezte a vezetést Olympique Marseille ellen, ám a vendégek Dida bakiját kihasználva nem sokkal később egyenlítettek. A brazil kapus a lehető legrosszabb helyre öklözte ki a labdát Niang beadásánál, Lucho González pedig 10 méterről a kapu közepébe bombázott.

A francia csapat könnyen a győztes gólt is megszerezhette volna a második félidőben, csakhogy Brandao ajtó-ablak helyzetben, mintegy öt méterről képtelen volt a hálóba továbbítani, lövésénél a labda a lécet is érintette, s Diawara is a kapufát találta el.

Csoportelső a Chelsea

A Chelsea 1-0-ra nyert a hozzá hasonlóan már továbbjutott Porto otthonában, ezzel egy fordulóval a zárás előtt az is eldőlt, hogy az angol csapat végez az első helyen a D csoportban.

A portugál csapattal nem csak a kétszer is nagyot védő Cech, hanem a kapufa is kibabrált, míg a 70. percben Anelka közelről fejjel megszerezte a győztes gólt.

Cipruson két nyertelen csapat, az APOEL és a Atlético Madrid feszült egymásnak, és a helyzet e tekintetben nem változott, miután 1-1-gyel végződött a találkozó. A hazaiak Miroszavljevics góljával már az ötödik percben megszerezték a vezetést, és előnyüket egészen a 62. percig meg is őrizték. Amíg az APOEL egyetlen kapura tartó lövését gólra váltotta, addig a spanyoloknak összesen 18, ebből 8 kaput is eltaláló kísérlet kellett az egyenlítéshez. A 62. percben Simao passzolta a hálóba a kapusról kipattanó labdát.

Bl, 5. forduló, A csoport:


Girondins Bordeaux (francia)-Juventus (olasz) 2-0 (0-0)

Bordeaux, Stade Chaban-Delmas, v.: Iturralde González (spanyol)

Gól: Fernando (54.), Chamakh (94.)

Bayern München (német)-Maccabi Haifa (izraeli) 1-0 (0-0)

München, Allianz-Arena, v.: Thomson (skót)

Gól: Olic (62.)

A csoport állása:

1. Girondins Bordeaux* 13 pont
2. Juventus 8
3. Bayern München 7
4. Maccabi Haifa 0

B csoport:


Manchester United (angol)-Besiktas (török) 0-1 (0-1)

Manchester, Old Trafford, v.: Lannoy (francia)
Gól: Tello (20.)

CSZKA Moszkva (orosz)-VfL Wolfsburg (német) 2-1 (0-1)

Moszkva, Luzsnyiki Stadion, v.: Rizzoli (olasz)

Gól: Necid (58.), Kraszics (66.), ill. Dzeko (19.)

Az állás:

1. Manchester United* 10 pont
2. VfL Wolfsburg 7
3. CSZKA Moszkva 7
4. Besiktas 4

C csoport:


Real Madrid (spanyol)-FC Zürich (svájci) 1-0 (1-0)

Madrid, Santiago Bernabéu, v.: Hamer (luxemburgi)

Gól: Higuain (21.)



AC Milan (olasz)-Olympique Marseille (francia) 1-1 (1-1)

Milánó, Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), v.: Webb (angol)

Gól: Borriello (10.), ill. Lucho Gonzalez (16.)

Az állás:

1. Real Madrid 10 pont
2. AC Milan 8
3. Olympique Marseille 7
4. FC Zürich 3

D csoport:


FC Porto (portugál)-Chelsea (angol) 0-1 (0-0)

Portó, Estádio do Dragao, v.: Eriksson (svéd)

Gól: Anelka (69.)

APOEL Nicosia (ciprusi)-Atlético Madrid (spanyol) 1-1 (1-0)

Nicosia, GSP, v.: De Bleeckere (belga)

Gól: Miroszavljevics (5.), ill. Simao Sabrosa (62.)

Az állás:

1. Chelsea* 13 pont
2. FC Porto* 9
3. Atlético Madrid 3
4. APOEL Nicosia 2

*Már továbbjutott.

—-Keddi eredmények—-

E csoport:

Debrecen-Liverpool 0-1
Fiorentina (olasz)-Olympique Lyon (francia) 1-0

A csoport állása:

1. Fiorentina* 12 pont
2. Olympique Lyon* 10
3. Liverpool 7
4. Debreceni VSC 0

F csoport:

Barcelona (spanyol)-Internazionale (olasz) 2-0
Rubin Kazany (orosz)-Dinamo Kijev (ukrán) 0-0

Az állás:

1. Barcelona 8 pont
2. Internazionale 6
3. Kazany 6
4. Dinamo Kijev 5

G csoport:

Glasgow Rangers (skót)-VfB Stuttgart (német) 0-2
Unirea Urziceni (román)-Sevilla (spanyol) 1-0

Az állás:
1. Sevilla* 10
2. Urziceni 8
3. VfB Stuttgart 6
4. Glasgow Rangers 2

H csoport:
AZ Alkmaar (holland)-Olimpiakosz Pireusz (görög) 0-0
Arsenal (angol)-Standard Liege (belga) 2-0

Az állás:

1. Arsenal* 13 pont
2. Olimpiakosz Pireusz 7
3. Standard Liege 4
4. AZ Alkmaar 3

*Már továbbjutott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik