Élet-Stílus

Benítez csalódott, de bizakodó

Rafa Benítez, a Liverpool menedzsere csalódott a Bajnokok Ligája-búcsú miatt, de igyekszik pozitív maradni, és amondó, a győzelemnek és néhány játékos felépülésének lehet örülni.

A Liverpool hiába győzte le Budapesten is 1-0-ra a Debrecent, mivel a Fiorentina hazai pályán szintén egy góllal jobb volt a korábban már továbbjutott Lyonnál, a Bajnokok Ligájában „nincsen maradása”. A 2005-ös győztes angol csapattal 2002/2003-as kiírást követően először esik meg, hogy nélküle kerül majd sor tavasszal a kiesés szakaszra.

„Természetesen csalódottak vagyunk a kiesés miatt. Tudtunk, hogy nyernünk kell Budpesten, és mi ezt meg is tettük, csakhogy nem tudjuk megváltoztatni azt, ami Firenzében történik. Legalább elvégeztük a munkánkat” – magyarázta a spanyol tréner, aki a búcsú okait is megosztotta a nagyérdeművel. „Csak magunkat hibáztathatjuk. A Lyon ellen kétszer is az utolsó pillanatokban kaptunk gólt, és ezekért bizony most nagy árat fizettünk.” Benítez ehhez hozzátette, sokan biztosra vették, legalábbis elvárták a Liverpool továbbjutását, miután a csapat az előző kiírásokban kiválóan szerepelt a BL-ben, ugyanakkor szerinte „minden évben nem könnyű kiemelkedően teljesíteni.”

A spanyol menedzser igyekszik optimista maradni, szerinte Steven Gerrard, Josszi Benajun, Alberto Aquilani felépülésének, visszatérésének (hamarosan Fernando Torres is újra bevethető lesz) és a győzelemnek lehet örülni. Amondó, a legfontosabb cél immáron az, hogy a csapat a bajnokságban kiharcolja a BL-szereplés jogát – ehhez a legjobb négy közé kell kerülni -, de nem csak a Premier League-ben, hanem az FA-kupában és Európa Ligában is igyekeznek olyan jól szerepelni, amennyire csak lehetséges.
Benítez csalódott, de bizakodó 1

Benítez az anyagiakról is ejtett néhány szót, szerinte „nem veszít sokat a klub” amiatt, hogy elmaradt a továbbjutás a legrangosabb európai klubsorozatban. „A szezon előtt készül el a költségvetés, két vagy három elmaradt mérkőzés pénz tekintetében nem okozhat nagy különbséget” – jegyezte meg Benítez a piszkos anyagilag kapcsán, majd leszögezte, innentől kezdve a hétvégén esedékes Everton elleni rangadóra fókuszál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik