Élet-Stílus

Kiejtheti a Loki a Liverpoolt

Steven Gerrardék nagyon fogadkoznak a számukra sorsdöntő BL csoportmeccs előtt, a Lokinak továbbra sincsen vesztenivalója. Matematikailag még van esély a csoport harmadik helyének elérésére, de reálisan csak a pontszerzésben reménykedhetünk a hátralévő két meccsen.

A csoportkör elején a Loki eddigi BL-szereplésének legnagyobb bravúrját hajtotta végre azzal, hogy csak 1-0-ra kapott ki az Anfield Roadon. A kedd esti meccs több szempontból is teljesen más lesz, hiszen a Liverpool győzelmi kényszerben lép pályára.

Ha Rafa Benítez csapata nem gyűjti be mind a három pontot, akkor szégyenszemre az Európa Ligában folytathatja csak a szereplését az európai kupaporondon. Nem elég azonban győzniük a vörösöknek, hiszen ha a Fiorentina idegenben megveri a már biztos továbbjutó Olympique Lyont, akkor az olaszok jutnak a 16 közé a francia csapat mellett.

Kiejtheti a Loki a Liverpoolt 1

Kiss Zoltán, a DVSC-TEVA csapatkapitánya tisztában van a meccs jelentőségével, de mint mindig, most is derűlátó. „Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, hiszen az angoloknak égetően szükségük van a győzelemre, egyébként is mindenki hat ponttal kalkulál ellenünk, mert mi vagyunk a legkisebb csapat a mezőnyben – mondta Kiss Zoltán. – Ennek ellenére szeretnénk megnehezíteni a Liverpool dolgát, és egy masszív játékkal akár még a győzelmünk sem elképzelhetetlen.”

Herczeg András csapata az eddigi BL-meccsein sem állt be védekezni, annak ellenére, hogy többnyire abszolút esélytelenként lépett pályára. Várhatóan kedd este sem lesz ez másképp, ahogy Kiss az FN.hu-nak adott interjúban elmondta, nincs értelme beállni bekkelni: „Már a sorsoláskor tisztában voltunk azzal, hogy nincsen vesztenivalónk a világ legjobb csapatai ellen. A saját stílusunkban próbálunk meg ezen a szinten is játszani, és ennek köszönhető, hogy öt gólt rúgtunk a Fiorentinának.”

„Továbbra is arra fogunk törekedni, hogy látványos focival szórakoztassuk a nekünk szurkolókat” – mondta a csapatkapitány, akihez hasonlóan Bodnár László is abban bízik, hogy a kitámadó angolokat meg lehet lepni kontrákkal. „Egy döntetlennel is elégedett lennék, de azért a győzelem lenne az igazi.”

Liverpool-Debrecen 1-0

A Loki-védelmének stabilitást adhat, hogy az ősz folyamán gyakran sérüléssel bajlódó Mészáros Norbert vállalja a játékot: „Nagyon várom már a Liverpool elleni találkozót, egy játékos életében egy ilyen csapat ellen futballozni nagy élmény. Nem kell félni az angoloktól, úgy kell játszanunk, mint kint, és megpróbálni egy jó eredményt elérni.”

A Loki kulcsemberei a hétvégén lesérülő Leandrón kívül bevetésre készek, az angoloknál a csapat legveszélyesebb támadója, az Európa-bajnok Fernando Torres el sem utazott Budapestre. „Semmi értelme nem lett volna, hogy velünk jöjjön, sajnos még az sem biztos, hogy a hétvégi Everton elleni városi derbin számíthatok rá” – mondta Benítez, a spanyol gólvágóról. Ryan Babel is Liverpoolban maradt, miután a Manchester City elleni, döntetlenre végződő bajnokin lábsérülést szedett össze.

“A sérültek miatt kicsit szűkebb kerettel kell dolgoznom, de ezzel együtt nincs más célunk, csak a győzelem” – nyilatkozta a spanyol szakember a Puskás Ferenc Stadionban hétfőn este megtartott sajtótájékoztatón. A tréner hozzátette, hogy Daniel Agger és Glen Johnson felépült sérüléséből, elutazott Budapestre, és valószínűleg pályára is lép majd a Debreceni VSC ellen.

“Gerrardnak szüksége van egy kis pihenésre, kicsit fáradt, de úgy gondolom, hogy kedd estére már játékra kész lesz – folytatta a spanyol mester. – Ha megnézzük a csoportállást, láthatjuk, hogy valóban nehéz helyzetben vagyunk, de többször előfordult már velünk ilyesmi, és eddig mindig tudtuk, mit kell tennünk. Ezúttal nekünk csak a három pont jelenthet sikert.”

bajnokok ligája, e csoport, 5. forduló

E csoport:
Debreceni VSC-Liverpool FC (angol) 20:45 ó (TV2)
Fiorentina (olasz)-Olympique Lyon (francia) 20:45 ó

Az állás:
1. Olympique Lyon 10 pont (továbbjutott)
2. Fiorentina 9
3. Liverpool 4
4. Debrecen 0

—-Kieshet a címvédő Barca—-

A címvédő Barcelona akár már a csoportkör 5. fordulójában kieshet a Bajnokok Ligájában, amennyiben kedden vereséget szenved az Internazionalétól és a Rubin Kazany legyőzi a Dinamo Kijevet.

A katalánokat komoly sérüléshullám sújtotta a rendkívüli fontossággal bíró összecsapás előtt. Lionel Messi a szombati bajnoki találkozón szenvedett combizomhúzódást, de a vizsgálatok szerint nem olyan komoly a baj, mint az elsőre tűnt, így van remény a pályára lépésére. Zlatan Ibrahimovic, aki hasonló ok miatt kihagyta a bilbaói 1-1-es döntetlennel zárult összecsapást, valószínűleg visszatérhet, bár erőállapota korántsem tökéletes, ugyanis még vasárnap sem tudott együtt edzeni társaival. Eric Abidal és Yaya Toure pedig a H1N1 vírussal küzd, s úgy tűnt, hogy Rafael Marquez is az újvírussal fertőződött meg – de ezt a tesztek nem erősítették meg, így ő várhatóan pályára léphet.

A problémák ellenére Josep Guardiola vezetőedző nem keres kifogásokat: “Ha bizonyos játékosok hiányoznak, akkor mások játszanak. Nem lehet nagy trófeákat nyerni 1-2 futballistával. Kedden az Interrel játszunk és ilyen fontos meccsen nem mondhatjuk, hogy ő sérült, ő pedig beteg. A stadion tele lesz, egyetlen szék sem marad szabadon, így bármilyen felállásban a maximumot kell nyújtani”.

A találkozó pikantériája, hogy az olaszok kameruni csatára, Samuel Eto’o visszatér korábbi sikerei helyszínére, a Nou Campba. José Mourinho vezetőedző elárulta, hogy a Barcelonától érkezett játékos mindenképpen kezdő lesz. Egyúttal annak a meggyőződésének adott hangot, hogy az érte Barcelonához került Ibrahimovic is biztosan játszani fog.

A csoportot jelenleg az Inter vezeti 6 ponttal, mögötte ötpontos a Rubin Kazany – amelynek jobb az egymás elleni mérlege a katalánokkal – és a Barcelona, de a negyedik Dinamo Kijevnek is 4 pontja van.

bajnokok ligája, csoportkör, 5. forduló

F csoport:
Rubin Kazany (orosz)-Dinamo Kijev (ukrán) 18:30 ó (DigiSport)
Barcelona (spanyol)-Internazionale (olasz) 20:45 ó (DigiSport)

Az állás:
1. Internazionale 6 pont
2. Kazany 5
3. Barcelona 5
4. Dinamo Kijev 4

G csoport:
Glasgow Rangers (skót)-VfB Stuttgart (német) 20:45 ó
Unirea Urziceni (román)-Sevilla (spanyol) 20:45 ó

Az állás:
1. Sevilla 10 (továbbjutott)
2. Urziceni 5
3. Stuttgart 3
4. Glasgow Rangers 2

H csoport:
AZ Alkmaar (holland)-Olimpiakosz Pireusz (görög) 20:45 ó
Arsenal (angol)-Standard Liege (belga) 20:45 ó

Az állás:
1. Arsenal 10 pont
2. Olympiakosz 6
3. Standard Liege 4
4. AZ Alkmaar 2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik