Élet-Stílus

Nico Rosberg aláírt a Mercedeshez

A Mercedes hivatalosan is bejelentette, ami eddig is köztudott volt: 2010-től Nico Rosberg náluk versenyez. A másik pilótáról egyelőre nincs hír.

Már eddig is tudni lehetett, de mától hivatalos: Nico Rosberg négyéves williamses versenyzés után 2010-től a Mercedes GP pilótája lesz. “Nagyon örülök, hogy a Mercedes versenyzőjeként részese lehetek az ezüst nyilak 2010-es felélesztésének. Egyetlen más F1-es márka sem tekinthet vissza ilyen nagy motorsporthagyományra, nagyon büszke vagyok rá, hogy Ross Brawnnal és az új Mercedes-csapattal dolgozhatok” – nyilatkozta a 24 éves német.

A világbajnok finn Keke Rosberg fia – aki az elmúlt négy szezont a Williamsnél töltötte – 1955 óta az első német a csillagos márka volánja mögött. A 24 éves pilóta eddigi 70 futamán még nem nyert, egyszer lett második, illetve harmadik.

Rosberg leendő partnere körül még nagy a bizonytalanság, Michael Schumacher, Kimi Räikkönen és Nick Heidfeld is szóba került már, de a legreálisabb forgatókönyv szerint a volt BMW-s német kaphatja a másik autót.

argentin újonc a USF1-nél

A jövőre érkező amerikai csapat, a USF1 a hétvégén megnevezte első komoly pilótajelöltjét. Az argentin Jose Maria Lopez már előszerződéssel rendelkezik, a véglegesítés csak a szponzorain múlik. Lopez korábban tesztelte már a Renault F1-esét, 2004 és 2006 között pedig a Forma 3000-ben és utódjában, a GP2-ben versenyzett, az elmúlt három évben viszont nagyrészt csak a hazai színtéren szerepelt, ahol azonban tavaly megnyerte a TC2000-es túraautós sorozatot és idén is a fő esélyesnek számít.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik